Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Hverdagslapskaus med frosne grønnsaker

Med denne oppskriften er lapskausen klar på bare 20 minutter.

Lapskaus med frosne grønnsaker
Hverdagslapskaus med frosne grønnsaker og karbonadedeig er nydelig hverdagsmat. Foto: Familiematblogg

Lapskaus er god, enkel og ikke minst sunn hverdagsmat. Det er en ypperlig måte å få i barna grønnsaker på, og hvis du lager den med karbonadedeig har en lapskaus enkle, gode smaker som de fleste barn liker. 

En stor fordel med å bruke frosne grønnsaker når du lager lapskaus er at du slipper all kuttingen. Grønnsakene trenger heller ikke tid til å tine, men tilberedes i frossen tilstand.

Dermed går det mye raskere enn ved å bruke ferske grønnsaker.

Server lapskausen med godt brød eller flatbrød, og nyt en nydelig og sunn hverdagsmiddag!

Ingredienser til lapskaus med frosne grønnsaker

Med frosne rotgrønnsaker går det mye raskere å lage lapskaus. Og det blir akkurat like godt! Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

20 - 25

Porsjioner

4-6

Nivå

Enkel

  • 1 ss smør
  • 5 dl kjøttkraft / kjøttbuljong
  • 400 gram karbonadedeig
  • 4 poteter
  • 1 løk
  • 1 persillerot
  • 150 gram kålrot - eller sellerirot
  • 1/2 purre
  • salt
  • nykvernet pepper
  • finhakket persille til servering

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær poteter og grønnsaker i grove biter.
  2. Ha alt i en kjele med kjøttkraften, eller med vann og buljongterninger. La dette småkoke i ca 20 minutter til alle grønnsakene er møre.
  3. Samtidig steker du karbonadedeigen i en stekepanne. Den stekte karbonadedeigen vender du så inn i lapskausen mot slutten av koketiden.
  4. Om du ønsker en litt tykkere kraft kan du da også tilsette et par skjeer med maizena utblandet i litt vann.
  5. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  6. Dryss over finhakket persille.
  7. Server gjerne sammen med godt brød eller flatbrød.
Lapskaus er perfekt å servere om dere får besøk av noen med glutenallergi.