Hjemmelaget hamburger med digg dressing og brød

Hamburgermåltid
Det er lite som slår en hjemmelaget hamburger i saftige hamburgerbrød og med en skikkelig god hamburgerdressing! Foto: Familiematblogg

Noen dager er det eneste rette en juicy og smakfull hamburger, og selv om du får kjøpt mange gode burgere og brød i butikken, er det lite som slår den hjemmelagde varianten.

Er dere både store og små som skal spise hamburgerne er det enda en god grunn til å lage både hamburgeren og brødet selv.

Da kan du nemlig lage miniburgere, eller sliders som det også kalles, og unngå at alt det gode fyllet renner ut hver gang barna prøver å ta en bit.

Mindre hamburgerbrød og mindre hamburgere er nemlig både lettere å holde og lettere å spise. Og det er ikke noe mer hokus pokus enn å lage vanlige burgere.

Lag barnas burgere først, så har du mulighet til å tilsette litt ekstra krydder i kjøttdeigen før du lager burgerne til de voksne. Da kan du også lage noen burgere i vanlig størrelse til de voksne. 

Et tips verdt å merke seg, er å bruke kjevle når du lager hamburgerbrød. Da unngår du at brødene blir for store og at man sitter igjen med en følelse av å kun ha spist brød. Bruker du derimot kjevle og husker å trykke dem ned etter heving, får du perfekte hamburgerbrød som gjør akkurat det de skal – men ikke mer.

Vi serverer hamburgeren vår med en hjemmelaget thousand island, god salat, kraftige bifftomater og ost til de som vil ha det.

Hjemmelaget hamburger med digg dressing og brød

  • Tid: 120 min

  • Porsjoner: 6-8

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

Hamburger

  • 600 gram kjøttdeig
  • 1/2 loff
  • 1 dl melk
  • 1 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 50 gram parmesan
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og pepper
  • evt cayennepepper

Hamburgerbrød

  • 850 gram hvetemel
  • 50 gram fersk gjær / evt 1 pose tørrgjær
  • 5 dl melk
  • 75 gram temperert smør
  • 1 egg
  • 1 ss salt

Hamburgerdressing:

  • 2 dl majones
  • 1 dl Heinz ketsjup
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts worchestersaus
  • 1 liten bunt hakket dill
  • salt

Slik gjør du

Hamburgerne:

  1. Bland sammen brød og melk og la det trekke i ca 10 minutter. Finhakk løk og hvitløk før du blander det sammen med kjøttdeigen, revet parmesan, dijonsennep og det myke, våte brødet. Rør det hele godt sammen. Tilsett tilslutt salt og pepper (og evt cayennepepper om du ønsker litt sterkere burgere)
  2. Form de små hamburgerne. Dette er greit å gjøre med en spiseskje som du dypper i vann.
  3. Steker du burgerne i pannen steker du dem i litt smør eller olje på middels sterk varme til de er gjennomstekt. Bruker du grillen legger du på burgerne på direkte varme. Her er det viktig å være litt tålmodig før man snur den, slik at du unngår å at hamburgeren sprekker eller brekker i biter. Har du laget en tykk burger kan du la den ligge litt på indirekte varme etter den har fått en skikkelig fin stekeskorpe .

Hamburgerbrød:

  1. Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Tilsett den lunkede melken hvor du har rørt ut gjæren. Dette tilsetter du i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minuttter. Tilsett litt og litt av det tempererte smøret mens deigen elter.
  2. Hev til dobbelt størrelse i bollen (ca 1 time) Bruk en kjevle og kjevl ut en leiv som er like tykk som om du skulle lage pizza. Vend et glass opp ned og bruk det til å presse ut små hamburgerbrød. Etterhveves i ca 30 minutter.  Deretter trykker du dem flate igjen før du pensler dem med pisket egg eller melk og strør over sesamfrø.
  3. Stekes på 240 grader i 10-12 minutter og avkjøles på rist.

Hamburgerdressing:

  1. Kjør alt sammen med en stavmikser.
Tips

Skal du lage veldig mange burgere kan de også stekes i stekeovnen. Da former du bare burgerne slik du vil ha dem før du legger dem utover en bakepapirkledd stekeplate. Stek burgerne i ovnen på varmluft 225 grader i ca 8-10 minutter. Perfekt hvis du skal servere miniburgere i bursdag eller selskap!

  • Anamma Vegoburgare

    Anamma vegoburgare

    De er både glutenfrie og veganske, og er godt enten stekt eller grillet. Vegoburgare er rike på protein fra soyabønnen. Anamma Vegoburgare har mer enn 90 % mindre klimapåvirkning sammenlignet med hamburger av kjøttdeig.

  • Idun Mors hjemmebakte Luftigere Bakst

    Få et enda luftigere bakeresultat! En toppet spiseskje er det som skal til. Luftigere bakst passer like godt i hamburgerbrød som boller.

Få våre beste tips og oppskrifter på både hverdagsmat og kosemat rett i innboksen!