Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Hagefest uten grill

Du trenger ikke ha en grill for å invitere gode venner på sommerfest. Her har du fire oppskrifter som passer perfekt til en hyggelig sommerkveld i parken, bakgården eller hagen.

Hagefest uten grill
Lyst til å invitere venner på sommerfest men tenker at du burde hatt en grill? Det trenger du ikke. Her får du tips til hva du kan servere. Foto: Familiematblogg

Man trenger egentlig ingen annen grunn til å invitere venner enn det faktum at kveldene nå er lyse, lange, og som skapt for å samle venner rundt et langbord utendørs.

Heng opp en lyslenke i trærne eller på terrassen, pynt bordet med markblomster og ønsk velkommen til en hyggelig sommerkveld med god mat, prat og hygge.  

Arrangere hagefest

Det er stas for barna å få være med å pynte bordet til sommerfesten. Foto: Familiematblogg

Setter du en av disse rettene på menyen er det ingen grunn til å stresse. Maten kan gjøres klar i forkant og trenger heller ikke serveres umiddelbart, så her er det god anledning til å glede seg. Også for verten.

Cæsarsalat

Denne klassikeren egner seg perfekt hvis dere er mange til bords. Her kombineres alt som er godt; kylling, bacon, sprø krutonger, parmesan og en utrolig god, hjemmelaget cæsardressing. I denne oppskriften stekes kyllinglårene i ovnen, noe som gjør det enkelt å lage en stor porsjon.

Se oppskrift her.

Cæsar-salat

En smakfull, sprø salat som er vendt inn i en smakfull, hjemmelaget cæsardressing egner seg perfekt til sommerfesten. Foto: Familiematblogg

Steam buns med laks og soyaglace

Kombinasjonen av laks, koriander, lime og soya blir aldri feil. Servert i myke steam buns med en sterk chilimajones egner det seg perfekt til en herlig sommerkveld utendørs.

Se oppskrift her.

Laks i steam buns

Steam buns kan enten serveres helt ferske, eller fryses for så å varmes opp før servering. Foto: Familiematblogg

Vegetarpasta med parmesan

En utrolig god pastarett med blant annet squash og gulrot som serveres med en raus mengde parmesan, litt chiliolje og godt brød. Lag en stor porsjon og sett kjelen rett på bordet ute.

Se oppskrift her.

Vegetarpasta med parmesan

Hvis du ønsker å tilsette kjøtt i denne retten, er det nydelig med blant annet sprøstekt serranoskinke. Foto: Familiematblogg

Til dessert: Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Når rabarbraen er på sitt beste er det ingen god grunn til å velge noen annen dessert enn denne. Servert med en god vaniljeis og norske jordbær er du sikret en søt og god avslutning på måltidet.

Se oppskrift her.

Smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai med rabarbra er en sprø, syrlig og søt dessert som er perfekt til sommerfesten. Foto: Familiematblogg

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer