Skribent:
Kategori:

Kveldsmat

Tags:
Skribent:
Kategori:

Kveldsmat

Tags:

Grove vafler

Nå kan du servere barna dine vafler hver dag - med god samvittighet!

Grove vafler
Grove vafler egner seg godt til både frokost og kvelds! Foto: Familiematbloggen

Vafler trenger ikke være usunt. Erstatter du mye av det fine melet med grovt mel og bruker både egg og melk i vaffelrøren blir de straks langt sunnere enn de tradisjonelle vaflene, og kan fint passe inn både i matboksen, til frokost, som mellommåltid eller som kveldsmat.

Med denne oppskriften kommer faktisk grove vafler innenfor «grovt» på brødskalaen som brukes til merking av brød i butikken. Det finnes dermed ingen gode grunner til å ikke spise vafler hver dag!  Gi det et forsøk. Sjansen er stor for at dere får dere en ny hverdagsfavoritt.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

jentenelagervafler
La barna få ansvaret for å lage vaffelrøren, med litt bistand klarer de det fint!

Tilagningstid

20 - 30

Porsjoner

6-8 plater

Nivå

Enkel

  • 4 dl melk
  • 1 1/2 dl siktet hvetemel
  • 1 1/2 sammalt mel
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss smør
  • 2 egg

Slik gjør du

  1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
  2. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  3. Tilsett egg og smeltet smør. Rør det hele sammen til en glatt røre.
  4. La røren svelle i 15 – 20 minutter.
  5. Stek vaflene til de er gyldne.
  6. Server vaflene med smør og brunost, syltetøy eller friske bær. Grove vafler smaker dessuten veldig godt med pålegg som ost og skinke.

Se flere vaffeloppskrifter her

Visste du at vafler kan fryses? De tiner raskt, så ta opp ønsket antall vaffelplater så har du straks en nydelig kveldsmat!