Skribent:
Kategori:

Dessert

Skribent:
Kategori:

Dessert

Lettvinte grove pannekaker med spennende fyll

Pannekaker er aldri feil. Lager du grove pannekaker blir de litt sunnere, men like gode. Oppskrift på en superlett røre pluss tre forslag til spennende pannekakefyll.

Pannekaker er uten tvil en favoritt hos barna. Lager du røren litt grovere, blir pannekakene litt sunnere, men like gode.

Her er oppskrift på en utrolig lettvint grov pannekakerøre og forslag til spennende pannekakefyll. Da blir måltidet mer spennende og dere kan utfordre smaksløkene litt. Du kan jo alltids ha favorittfyllet i bakhånd, sånn i tilfelle.

Grovere pannekaker

Oppskrift på grove pannekaker

Supersaftige pannekaker er alltid en vinner på middagsbordet. Med litt ekstra i røren er dette slettes ikke en dum middag!

Tilagningstid

40 - 45

Porsjoner

6 - 8

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Pannekaker familiepakning
  • 14 dl vann
  • 200 g havregryn
  • 6 egg

Slik gjør du

  1. Miks sammen posens innhold, havregryn, vann og egg i en kjøkkenmaskin. La røren svelle i 20-30 minutter. Tilpass konsistensen med litt ekstra vann dersom den har blitt for tykk.
  2. Smelt litt smør i en stekepanne på medium-høy varme. Hai litt røre i pannen, så det akkurat dekker hele bunnen. Løft og drei på stekepannen så du får fordelt røren jevnt utover. Stek tilrøren har stivnet på oversiden, snu og stek videre i om trent et halvt minutt.
  3. Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken, slik at de holder på varmen.
  4. Server lune pannekaker med familiens favorittfyll!

pannekaker med skinke og eggerøre

Grove pannekaker fylt med skinke & eggerøre 

Dette er nok et noe utradisjonelt pannekakefyll, men det er skikkelig godt. Bare prøv! 

Tilagningstid

40 - 45

Porsjoner

6 - 8

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Pannekaker familiepakning
  • 200 g havregryn
  • 14 dl vann
  • 6 egg

Fyll:

  • Eggerøre, se oppskrift
  • 1-2 pk. skinke
  • 1 kvast frisk gressløk

Eggerøre:

  • 6-8 egg
  • 6-8 ss vann/melk
  • 2 ss gressløk
  • ½ ts salt
  • ¼ ts hvit pepper

Slik gjør du

  1. Miks sammen posens innhold, havregryn, vann og egg i en kjøkkenmaskin. La røren svelle i 20-30 minutter. Tilpass konsistensen med litt ekstra vann dersom den har blitt for tykk.  
  2. Smelt litt smør i en stekepanne på medium-høy varme. Ha i litt røre i pannen, så det akkurat dekker hele bunnen. Løft og drei på stekepannen så du får fordelt røren jevnt utover. Stek til røren har stivnet på oversiden, snu og stek videre i omtrent et halvt minutt. 
  3. Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken, slik at de holder på varmen. 
  4. Visp sammen egg, vann/melk, gressløk, salt og pepper. Stek røren i litt smør på middelsvarme til den begynner å bli fast. Ha over i en skål.  
  5. Server lune pannekaker med skinke, eggerøre og litt frisk gressløk. Håper det smaker! 

pannekaker med kremost

Grove pannekaker fylt med kremost, spekeskinke & syltetøy 

Søtt og salt er en nydelig kombinasjon! Varier mellom ulike typer spekeskinke og syltetøy og finn deres absolutte favoritt.  

Tilagningstid

40 - 45

Porsjoner

6 - 8

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Pannekaker familiepakning
  • 200 g havregryn
  • 14 dl vann
  • 6 egg

Fyll:

  • 1 pk kremost naturell
  • 1-2 pk spekeskinke
  • 1 glass Nora Aprikossyltetøy Hjemmelaget

Slik gjør du

  1. Miks sammen posens innhold, havregryn, vann og egg i en kjøkkenmaskin. La røren svelle i 20-30 minutter. Tilpass konsistensen med litt ekstra vann dersom den har blitt for tykk.  
  2. Smelt litt smør i en stekepanne på medium-høy varme. Ha i litt røre i pannen, så det akkurat dekker hele bunnen. Løft og drei på stekepannen så du får fordelt røren jevnt utover. Stek til røren har stivnet på oversiden, snu og stek videre i omtrent et halvt minutt. 
  3. Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken, slik at de holder på varmen. 
  4. Server lune pannekaker med kremost, spekeskinke og syltetøy. Nam! 

 

Tips: Ta gjerne ut kremosten når du steker pannekakene slik at den ikke er helt kald og hard når du skal smøre den på pannekakene.  

pannekaker med syltetøy

Grove pannekaker med gresk yoghurt & syltetøy 

Friskt, søtt og godt!  

Tilagningstid

40 - 45

Porsjoner

6 - 8

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Pannekaker familiepakning
  • 14 dl vann
  • 200 g havregryn
  • 6 egg

Fyll:

  • 500 g gresk yoghurt
  • 1-2 glass Nora kjølt jordbærsyltetøy
  • 1 beger bær

Slik gjør du

  1. Miks sammen posens innhold, havregryn, vann og egg i en kjøkkenmaskin. La røren svelle i 20-30 minutter. Tilpass konsistensen med litt ekstra vann dersom den har blitt for tykk.  
  2. Smelt litt smør i en stekepanne på medium-høy varme. Ha i litt røre i pannen, så det akkurat dekker hele bunnen. Løft og drei på stekepannen så du får fordelt røren jevnt utover. Stek til røren har stivnet på oversiden, snu og stek videre i omtrent et halvt minutt. 
  3. Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken, slik at de holder på varmen. 
  4. Server lune pannekaker med gresk yoghurt, syltetøy og bær til. Knallgodt!