Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Grønn julemeny

Har du lyst til å spise vegetarisk eller vegansk til jul? Eller ønsker du å tilføre det tradisjonelle julebordet mer grønt? Her har du tips til hva du kan servere!

Skal dere ha en kjøttfri julemiddag i år? La deg inspirerer av denne menyen! Foto: Familiematblogg

Mat og jul hører unektelig sammen, og for veldig mange er det utenkelig at den gode julestemningen skal komme uten pinnekjøtt, ribbe eller lutefisk på bordet. Men ser man bort fra hovedretten, er faktisk veldig mye av maten vi pleier å spise i jula, nettopp vegetarisk. Bare tenk på alle tallerknene med kålrabi, surkål, poteter, rosenkål og valnøtter som nytes rundt bordet på julaften. Disse kjente, gode smakene både lukter og smaker jul og sørger for at julestemningen kan senke seg i de mange tusen hjem. 

Her har vi satt sammen en meny som kan serveres i sin helhet som en fullverdig grønn julemeny. Du kan også la deg inspirere til å tilføre den tradisjonelle julemiddagen eller koldtbordet mer grønt med en av disse herlige, sprø salatene eller en nydelig soppstek som den vi har laget her. 

Soppstek

Hvis du får gjester som er veganere, eller ønsker å servere et kjøttfritt julemåltid, kan denne nydelige soppsteken være et godt alternativ til kjøttet.

Les mer her.

Lun soppstek

Soppsteken serveres lun, og blir bare bedre av å lages dagen før. Foto: Familiematblogg

Pære- og persimonsalat med ingefærristede valnøtter

Kombinasjonen av søte, friske pærer og persimon, ruccola og valnøtter som er ristet i smør og ingefær resulterer i en nydelig salat som er perfekt i seg selv, eller som tilbehør til ribbe, vilt eller kalkun.

Ler mer her.

Salat med pære og persimon

Er du ute etter å tilføre det tradisjonelle julebordet noe nytt i år? Da anbefaler vi denne herlige salaten! Foto: Familiematblogg

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer

Sprøstekte poteter

Disse potene er verdig årets julemiddag. Med natron i kokevannet og litt ekstra tid får du nemlig supersprø poteter som fort blir barnas favoritt!

Les mer her.

Supersprø poteter

Natron og tid gjør susen! Foto: Familiematblogg

Sprø rødkålsalat

Rødkål hører julen til, men det er ikke bare den tradisjonelle kokte rødkålen som fortjener sin plass på julebordet. Hva med å bytte ut den tradisjonelle rødkålen med en friskere variant i år?

Les mer her.

Sprø og søt rødkålsalat

En sprø rødkålsalat med blå druer og en smak av sitron kan være et friskt og godt innslag i julemenyen! Foto: Familiematblogg

Bakt ost med hjemmelaget müslikjeks

Som en del av et koldbord eller som en nydelig avslutning på julemenyen anbefaler vi bakt brie med sprø muslikjeks. Her får du oppskriften på hvordan du laget hjemmelagde müslikjeks. Det er mye enklere enn du tror.

Les mer her.

Bakt brie med sprø müslikjeks

20 minutter i ovnen forvandler en helt vanlig brie til et festmåltid! Foto: Familiematblogg