Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Grillet kyllingspyd med gresk salat

Kylling med en smak av sitron og urter i kombinasjon med greske smaker og syltet rødløk sørger for en perfekt sommermiddag!

Kyllingspyd på grillen
Fyr opp grillen og gled deg til en herlig sommermiddag! Foto: Familiematblogg

Her har du oppskriften på en herlig sommermiddag som smaker ekstra godt om den nytes utendørs. Kyllingen marineres med sitron, hvitløk og urter før den festes på spyd og legges på grillen. De ferdig grillede kyllingspydene serveres så med en salat av alt det du liker best. Vår favoritt er full av greske smaker og serveres med syltet rødløk, hummus og tzatziki.

Hvis du vil lage denne retten innendørs, kan du bruke en grillpanne eller vanlig stekepanne. Du kan også steke grillspydene under grillelementet i ovnen. Sett dem da på øverste rille i ovnen, under grillen, og la dem grille ca. 10 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.

Kyllingspyd

La kyllingen få marinere litt i en blanding av olje, hvitløk, sitron og urter før du deler den i jevne biter og setter den på spyd. Foto: Familiematblogg

Gresk salat og hummus

Server de grillede kyllingspydene med en herlig gresk salat og gjerne litt hummus hvis du har. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

50 - 60

Porsjioner

4-6

Nivå

Easy

Kyllingspyd

  • 4 kyllingfileter, i passede biter
  • 2 fedd hvitløk
  • sitron, saft og skall
  • hakket timian eller rosmarin
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • 6-8 grillspyd

Gresk salat:

  • 2 hjertesalat
  • 1/2 agurk
  • 200 gram gode tomater
  • 150 gram fetaost
  • 1-2 avokadoer
  • sorte kalamata-oliven

Syltet rødløk:

  • 2 rødløk
  • 1 dl vann
  • 1/2 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1/2 rød chili

Hummus:

  • 400 gram kokte kikerter
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 2 ss tahini (evt sesamolje)
  • 1 fedd hvitløk
  • 2-3 ss sitronsaft
  • 2-3 ss olivenolje
  • salt

Tzatziki:

  • 1 agurk
  • 2 1/2 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-4 ss finhakket dill
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Lag marinaden til kyllingspydene ved å blande olivenolje, finhakket hvitløk, sitronsaft, sitronskall, hvitløk og hakket timian i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.
  2. Del opp kyllingfiletene i omtrent like store biter og legg dem i en plastpose.
  3. Hell marinaden ned i posen, lukk posen og sørg for å fordele marinaden jevnt, slik at alle kyllingbitene er dekket i marinade.
  4. Legg posen i kjøleskapet og la den ligge der i minst en time, men gjerne lenger slik at smakene får satt seg ordentlig.
  5. Legg trespydene i vann i ca. en halvtime før de skal brukes.
  6. Når kjøttet er ferdig marinert, trer du kjøttet på pinnene slik at de er klare til grilling.
  7. Grill spydene på alle sider til de har fått fin farge over det hele og er gjennomstekte.
  8. La kjøttet hvile et par minutter før servering.

GRESK SALAT:

  1. Vask og riv salaten.
  2. Kutt tomater, agurk og løk i skiver og legg lagvis med salat, avokado, fetaost og sorte oliven.
  3. Drypp over god olivenolje og strø tørket oregano over.

SYLTET RØDLØK:

  1. Ha sukker, eddik, vann og chili i en kjele. Kok opp og la det småkoke til alt sukkeret er oppløst.
  2. Del opp rødløkene i tynne skiver, før du har disse over på et glass.
  3. Hell over eddik-blandingen og sett på lokket.
  4. Løken bør trekke minst en time. Den holder seg fint i kjøleskapet en ukes tid.

HUMMUS:

  1. Skyll kikertene godt i kaldt vann. Kjør så ertene til en mos med en stavmikser.
  2. Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Kjør dette til en fin mos.
  3. Smak til med salt.
  4. Virker hummusen for tykk, kan du tilsette litt vann.

TZATZIKI:

  1. Riv agurken. Klem så ut så mye væske du kan mellom to flak kjøkkenpapir.
  2. Bland sammen agurk, yoghurt, presset hvitløk og dill.
  3. Til slutt smaker du til sausen med salt og pepper.
  4. La gjerne sausen få hvile seg litt, slik at alle de gode smakene virkelig får satt seg.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer