Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Grillede nakkekoteletter med fersk mais og urtesmør

Denne middagen krever minimalt med forberedelser, men smaker fantastisk! Det eneste du trenger å gjøre er å røre sammen en herlig urtesmør, kjøpe fersk mais, salte nakkekotelettene – og varme opp grillen.

Nakkekoteletter
Ferdig grillede nakkekoteletter serveres med grillet mais og en raus skje med urtesmør. Foto: Familiematblogg

Grillede nakkekoteletter er en klar sommerfavoritt. De krever minimalt med forberedelser og smaker fantastisk, særlig om du bruker kullgrill. Den eneste anstrengelsen du trenger å foreta deg, er å røre sammen et urtesmør, før du kan rigge deg til ved grillen.

Og urtesmøret bør du ikke droppe. Det er en veldig enkel måte å løfte grillmiddagen på enten det skal grilles på stranda eller på hytta. Et ferdig urtesmør holder seg dessuten i en uke i kjøleskapet, så denne lille innsatsen kommer du ikke til å angre på.

Ingredienser til urtesmør

Dette er alt du trenger for å lage er herlig, hjemmelaget urtesmør. Foto: Familiematblogg

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer

Noen tips om mais

Her har vi brukt fersk, rå mais med dekkblader og silkehår, noe som smaker fantastisk. Får du ikke tak i fersk mais, kan du selvfølgelig også bruke ferdig renset og kokt maiskolber som selges i de aller fleste matbutikker.

Bruker du ferdig renset mais, kan det være lurt å pakke maiskolbene inn i aluminiumsfolie før du legger dem på grillen. Kolbene vil da bare trenge 5-10 minutter før den er ferdig. Den ferske og rå maisen trenger lenger tid. Ferske maiskolber kan legges rett på grillen med dekkbladene på, men husk å legge maisen i lettsaltet vann før grillingen ellers vil belgen ta fyr. Maisen trenger litt lenger tid enn du tror for å bli ferdig. Prøv deg fram, men regn med rundt 15 minutter. Du kan også koke maisen i et par minutter før du legger den på grillen, hvis du vil være sikker på at den skal være ferdig.

Ingredienser til grillmiddag med nakkekoteletter

Nakkekotelettene trenger ikke annet enn litt salt rett før du legger dem på grillen. Foto: Familiematblogg

Tid

30 min - 40 min

Porsjoner

4

Nivå

Easy

 • 4 store eller 8 små nakkekoteletter med bein
 • 2 ts salt
 • 4 maiskolber, helst med dekkblader og silkehår

Urtesmør:

 • 200 gram smør, romtemperert
 • 1 ss finhakket sitronskall
 • 2 ss sitronsaft
 • 2 ss finhakket bladpersille
 • 2 ss finhakket gressløk
 • 2 fedd hvitløk
 • en god klype havsalt

Slik gjør du

 1. Pisk smøret hvitt i en kjøkkenmaskin, vend inn resten av ingrediensene.
 2. Rull smøret til en pølse i plastfolie og legg det i kjøleskap i minst et par timer før servering.
 3. Urtesmøret blir bare bedre om det lages dagen før. Urtesmøret er holdbart ca. 1 uke i kjøleskap.
 4. Ta ut kjøttet av kjøleskapet minst en time før du skal grille. Tenn grillen med grillkullet på én side av grillen, slik at du har en varm og en mindre varm sone.
 5. Hvis du bruker ferske, rå maiskolber er det lurt å legge den i vann før den skal grilles, slik at ikke belgen tar fyr under grillingen.
 6. Grill maiskolbene med dekkbladene på over direkte varme til bladene er forkullet og du kan skimte selve maiskornene. Flytt deretter kolbene litt lenger unna, så de ikke blir altfor brent. Hvis du bruker fersk mais, må du regne med at det tar ca. 15 minutter før maisen er ferdig, steketiden er selvfølgelig kortere hvis du kjøper ferdig kokt mais.
 7. Strø salt på kjøttet rett før du legger det på grillen. Grill nakkekotelettene over høy, direkte varme til overflaten er godt brunet på begge sider. Det tar ca 2-3 minutter på hver side. Når kjøttet har fått en dyp bruning, legges det over på den siden av grillen som er litt mindre varm, og grilles videre i 4-6 minutter til kjøttet er gjennomstekt.
 8. Server kotelettene med maiskolbe og en raus skje med urtesmør.