Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Gresskarsuppe

En nydelig suppe som er så søt og rund i smaken at både store og små kan like den.

Gresskarsuppe
Gresskarsuppe smaker nydelig med hjemmelagde krutonger og ristede gresskarkjerner. Foto: Familiematblogg

Når butikkene bugner av gresskar i ulike farger og varianter, løvet faller og sola skinner er det lite som slår en skikkelig god gresskarsuppe til middag. Denne suppen lages med chili, hvitløk og koriander og kombinasjonen av det søte gresskarkjøttet med de syrlige, sterke smakene er perfekt.

Server suppen med godt brød og topp den gjerne med koriander, rømme og ristede gresskarkjerner.

Ingredienser til gresskarsuppe

Bruk gjerne flaskegresskar eller hokkaidogresskar når du lager denne suppen. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

25 - 30

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

  • 600 gram gresskar i biter
  • 2 ss olje til steking
  • 1 hakket rødløk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 finhakket rød chili
  • 1 liter kyllingbuljong
  • 1/2 sitron, saften av
  • en neve frisk koriander

Slik gjør du

  1. Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Ta av skallet og skjær gresskarkjøttet i biter.
  2. Varm opp oljen, fres hvitløk, løk og chili til løken er blank. Tilsett gresskarbitene og la de frese med i et par minutter.
  3. Hell over kraften og finhakket koriander. Kok opp og la suppen koke til gresskaret er mørt (ca 20 minutter)
  4. Kjør så suppen glatt med en stavmikser eller i en foodprossessor.
  5. Smak til med sitron, salt og pepper.
  6. Serveres med ferskt brød.