Middagstips

Fiskegrateng med erter og makaroni

Fiskegrateng med erter og basilikum

Hva med å lage hjemmelaget fiskegrateng en dag dere har litt ekstra god tid? Full av fisk, erter og makaroni blir den lett en favoritt på middagsbordet.

Ok. Så det er ikke gjort på et kvarter. Men det tar kortere tid enn man skulle tro – og det beste av alt er at det alltid blir middag to dager på rad, noe jeg uten unntak blir like glad for hver gang jeg har laget det.

Denne fiskegratengen inneholder både erter, makaroni og basilikum, og er utrolig god på smak. Når vi har denne fiskegratengen til middag pleier det å være umulig å få ett eneste ord ut av Mattis. Han spiser og spiser. Først etter fem-ti minutter er det mulig å få noe informasjon om hvordan dagen i barnehagen har vært.

Fiskegrateng med erter og makaroni
  • Tid: 60 - 70 min

  • Porsjoner: 8

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

Til en stor fiskegrateng trenger du:

  • 550-600 gram hvit fisk, gjerne torsk
  • 50 gram smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3,5 dl melk
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 egg
  • 100 gram frosne erter
  • 1 dl rå makaroni
  • fersk basilikum
  • litt revet muskatnøtt
  • brødrasp
  • salt
  • nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 190 grader og kok samtidig opp vann i en liten kjele til makaronien. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av vannet og la den avkjøles.
  2. Smelt smør i en panne og rør inn hvetemelet. Spe med melken og rør ut klumpene. La sausen koke i 3-4 minutter slik at melsmaken blir borte. Ta kjelen av varmen.
  3. Del eggene og ha eggehvitene i en ren bolle. Eggeplommene har du i sausen og rører inn. Rør deretter inn creme fraichen. Så pisker du eggehvitene helt stive. Rør deretter inn de stivvispede eggehvitene før du så rører inn de frosne ertene, torsken oppdelt i biter, den kokte makaronien og finhakket basilikum. Bruker du frossen torsk bør denne ha ligget noen timer på benken slik at den er nogenlunde tint. Bruker du fersk legger du den bare rett i. Rør det hele godt sammen. Smak til med muskat, salt og pepper.
  4. Hell det over i en ildfast form. Dryss over brødrasp. Her kan du enten kjøpe ferdig brødrasp eller male ca 5 skiver med tørt brød i en foodprocessor til det blir helt fint.
  5. Sett formen på nest nederste rille i stekeovnen og stek fiskegratengen i 40-45 minutter til den er gjennomkokt og gyllen på toppen.
Tips

Server gjerne fiskegratengen med en råkostsalat og smeltet smør, eller en grønn, god salat og poteter hvis dere er veldig sultne.

Til raske hverdagsmiddager

  • Nydelig fiskegrateng med hvit fisk, makaroni, gulrot og poteter. Toppingpose med strøkavring følger også med retten. Ferdig på kun 3 minutter i mikro. Du rekker alltid en god middag!

    Fiskegrateng
  • Toro Mild Fiskesuppe er en suppe med en mild fiskesmak som hele familien liker. Tilsett gjerne laks og grønnsaker eller spis den som den er!

    Mild-fiskesuppe

Om Familiematblogg

Familiematblogg-alle

Plusstid samarbeider med Familiematblogg.

Bloggen drives av Kamilla Krogsveen og Mette Mari S. Østad.

– Etter vi begge fikk barn har vi vært innstilt på at vi skal fortsette å lage god, sunn og variert mat, men vi erfarte ganske raskt at de små ikke alltid synes det vi liker er like godt som oss.

Og i og med at vi begge jobber fulltid som henholdsvis sykepleier (Mette Mari) og manusforfatter (Kamilla) – erfarer vi, som så mange andre småbarnsforeldre, at tiden ofte ikke strekker til. Men god mat – det har vi fortsatt like lyst på!

Til Plusstid velger vi ut den maten som fungerer best hjemme hos oss. 

Mette Mari har de to jentene Anna Alba (snart 5) og Hennie (2) sammen med Stein, mens Kamilla har Mattis (snart 5) og tvillinger på vei sammen med Per.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tips fra Liv Bente Emblem via Facebook:

Hva med å ha flere typer grønnsaker i, paprika og mais og chili og gulrøtter og sukkererter og enda har jeg raspet gulrøtter til, og smør med persille og vårløk. Barna elsker det både store og små.