Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Fersk suppe med svineknoke

Nostalgisk og nydelig søndagsmat!

Grytemat. Finnes det egentlig noe bedre på en søndag hvis familien skal samles? Foto: Familiematblogg

Eivind Hellstrøms oppskrift på lys lapskaus er en av våre favoritter. Den er perfekt for søndagsmiddag for familien eller om du skal mette mange. Suppen kokes på salt svineknoke, som er en fantastisk råvare. Det er billig og gir fantastisk mye og god smak. Når du koker knokene så lenge som vi gjør her, får du nydelig, mørt kjøtt som egner seg perfekt i en grønnsakssuppe.

Gryten settes på bordet sammen med godt brød og smør.

Ingredienser til lys lapskaus

Dette trenger du for å lage fersk suppe med svineknoke. Foto: Familiematblogg

Tid

120 min - 140 min

Porsjoner

6-8

Nivå

Easy

  • 2 saltede svineknoker
  • 1 ss svart pepper
  • 3 laurbærblad
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten kålrot
  • 1 persillerot
  • 1 purre
  • 8 poteter
  • salt og pepper
  • finhakket persille

Slik gjør du

  1. Ha svineknokene, pepper og laurbærblad i en gryte. Dekk med vann og kok opp.
  2. Ta deretter av skummet og la dette småkoke i 1,5 time.
  3. Skrell grønnsakene og potetene og skjær alt i terninger.
  4. Ta opp knokene av kokevannet. Skjær av ønsket fett og skjær kjøttet opp i mindre biter.
  5. Kok grønnsakene møre i kokekraften fra svineknokene.
  6. Når grønnsakene er ferdig kokt tilsettes kjøttet.
  7. Smak til lapskausen med salt og pepper.
  8. Server med godt brød og et dryss med hakket persille.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer