Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tags:
Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tags:

Enkel saus til svinefilet

Lyst på litt ekstra kos midt i uka? Lag en deilig og enkel saus til svinefileten for å kjenne litt luksus i hverdagen. Hva er vel bedre enn en kremete og supergod saus?

Saus til svinefilet vinkel

Mange forbinder svinefilet med helgemat, men det er faktisk veldig overkommelig i ukedagene også. Lag en enkel saus og annet tilbehør mens svinefileten koser seg i ovnen. Dette er mat som garantert blir satt pris på av både store og små middagsgjester!

Saus til svinefilet vinkel

Saus til svinefilet med produkt

Tilagningstid

30

Porsjoner

3

Nivå

Enkel

  • 500-600 g svinefilet
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper

Saus

  • 1 pose Toro Kantarell- & sjampinjongsaus
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 2 ss revet ost, f.eks. Jarlsberg
  • 1-2 ss hakket bladpersille

Tilbehør

  • Superris
  • Paprika
  • Brokkoli

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175°C.
  2. Renskjær svinefileten og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Legg den over i en ildfast form og etterstek midt i ovnen i ca. 20 minutter (til kjernetemperaturen er omtrent 70°C). Sjekk med et steketermometer mot slutten av steketiden. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i serveringsstykker.

Saus: 

  1. Hakk opp løk og hvitløk. Stek grønnsakene i litt smør i en kjele til løken er blank.
  2. Tilsett posens innhold, vann og melk. Kok opp under omrøring og la sausen koke videre i 5 minutter.
  3. Ha i osten mot slutten av koketiden. Rør til slutt inn hakket bladpersille.
  4. Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann eller melk.

Til slutt: 

  1. Skjær svinefileten i skiver og server med kokt superris, brokkoli og smakfull soppsaus.