Enkel saus til svinefilet

Saus til svinefilet vinkel

Lyst på litt ekstra kos midt i uka? Lag en deilig og enkel saus til svinefileten for å kjenne litt luksus i hverdagen. Hva er vel bedre enn en kremete og supergod saus?

Mange forbinder svinefilet med helgemat, men det er faktisk veldig overkommelig i ukedagene også. Lag en enkel saus og annet tilbehør mens svinefileten koser seg i ovnen. Dette er mat som garantert blir satt pris på av både store og små middagsgjester!

Saus til svinefilet vinkel

Saus til svinefilet med produkt

Enkel saus til svinefilet

  • Tid: 30 min

  • Porsjoner: 3

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

  • 500-600 g svinefilet
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper

Saus

  • 1 pose Toro Kantarell- & sjampinjongsaus
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 2 ss revet ost, f.eks. Jarlsberg
  • 1-2 ss hakket bladpersille

Tilbehør

  • Superris
  • Paprika
  • Brokkoli

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175°C.
  2. Renskjær svinefileten og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Legg den over i en ildfast form og etterstek midt i ovnen i ca. 20 minutter (til kjernetemperaturen er omtrent 70°C). Sjekk med et steketermometer mot slutten av steketiden. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i serveringsstykker.

Saus: 

  1. Hakk opp løk og hvitløk. Stek grønnsakene i litt smør i en kjele til løken er blank.
  2. Tilsett posens innhold, vann og melk. Kok opp under omrøring og la sausen koke videre i 5 minutter.
  3. Ha i osten mot slutten av koketiden. Rør til slutt inn hakket bladpersille.
  4. Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann eller melk.

Til slutt: 

  1. Skjær svinefileten i skiver og server med kokt superris, brokkoli og smakfull soppsaus.
  • Toro kantarell- og sjampinjongsaus

    Deilig Toro Kantarell- og sjampinjongsaus!

    En klassisk soppsaus med smak av både kantarell og sjampinjong. Passer spesielt godt til lyst kjøtt, koteletter og som utgangspunkt for din egen saus til viltkjøttet.

  • Bare bra superris

    Kombiner sausen med supergode Bare Bra Superris!

    Bare Bra Superris er fullkornsris mikset med spennende ingredienser som quinoa, bokhvete og en mild krydderblanding. Den har et naturlig høyt proteininnhold, og tilberedes enkelt på kun 20 minutter.

  • Zalo Ultra

    Gjør oppvasken lettere med Zalo Ultra!

    Zalo Ultra er klassikeren som alltid har vært der og løst nordmenns vanskeligste oppvaskproblemer. Effektiv og drøy og kun en dråpe er nok! Dette er folkets klare favoritt innenfor håndoppvask og har vært på markedet siden 1951!

Få våre beste tips og oppskrifter på både hverdagsmat og kosemat rett i innboksen!