Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Enkel pasta carbonara

Pasta er en favoritt hos både voksne og barn, og kan gjøres spennende ved å variere mellom ulike sauser. Her viser vi hvordan du kan lage en enkel pasta carbonara - perfekt for hele familien!

Pasta carbonara uten produkter
Pasta carbonara er en klassisk pastarett. Foto: Karoline Marberg

Pasta carbonara er en nydelig italiensk pastarett med en smaksrik og kremete pastasaus. Løft pastaen til et nytt nivå med denne fantastisk enkle og smakfulle oppskriften på pasta carbonara. Den vil imponere både små og store med rumlende mager. En klassiker du ikke går lei av!

 

Les også: KREMET KYLLINGGRYTE

Les også: GRYTE MED KJØTTDEIG OG SOPP

Pasta carbonara med produkt

Tilagningstid

15 - 20

Porsjioner

5

Nivå

Enkel

  • 400-500 g fullkornspasta, ukokt (tagliatelle)
  • 1 boks Picnic Original
  • 200 g smårettbacon
  • 1 liten boks sopp
  • 150 g erter, frosne

Saus:

  • 1 Toro Smaksrik base til fløtesaus
  • 3 dl vann
  • 2 dl crème fraîche, lett
  • 50 g revet parmesan

Topping:

  • Revet parmesan

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakningen. 

Pastasaus:

  1. Bland saus-basen sammen med vann og crème fraîche. Kok opp under omrøring og la koke videre i 5 minutter. Rør inn osten mot slutten av koketiden. 
  2. Skjær svinekjøttet i biter og hell av laken på soppen.  
  3. Stek baconterningene gylne i en stekepanne. Ha i ertene, soppen og kjøttet. Stek videre i 2-3 minutter. Hell sausen i pannen og rør alt godt sammen. Bland deretter sammen sausen og pastaen. Server!