Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Dynegrøt

Advarsel: Når du først har begynt å lage risgrøt på denne måten går du aldri tilbake.

Risgrøt med smørøye og saft
Glad i risgrøt, men lei av å røre i en evighet? Da må du prøve denne oppskriften!

Vi er begge vokst opp med lørdagsgrøt og husker det fremdeles som gode minner fra barndommen. Vi har alltid tenkt at vi har lyst til å videreføre denne tradisjonen til våre egne barn, men har vært skjønt enige om at det  er masete å stå og røre i en grøt i en evighet med det resultat at den som regel ble brent uansett.

Derfor var det en liten revolusjon da vi kom over denne oppskriften.

Ingredienser til risgrøt
Disse ingrediensene – og tid – er alt som skal til for å lage perfekt risgrøt.
Hennie lager risgrøt.
Hennie lager risgrøt.

Med denne fremgangsmåten trenger grøten kun et oppkok og 10 minutters koketid før den får stå å godgjøre seg videre enten i stekeovnen eller under dyna.

Dere kan dermed trygt dra ut av huset i flere timer og ta dere en tur i marka, på stranda eller på julegrantenning. Uansett årstid. Uansett anledning. Du kommer til å komme hjem til en perfekt risgrøt som kun trenger å varmes opp før den serveres.

Lørdagsgrøten er herved gjeninnført i familien!

barn spiser grøt
Det er ikke noe stress å invitere venner og naboer på grøt hvis du bruker denne oppskriften!

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Tilagningstid

10 - 300

Porsjioner

4

Nivå

Enkel

  • 1,5 dl risgryn
  • 4 dl vann
  • 1 liter melk (lett - eller helmelk)
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Ha vann og riskorn i en kjele, la dette småkoke i ca 10 minutter. Ha så i melk, salt og vaniljesukker og gi det hele et oppkok.
  2. Sett så på lokk og pakk kjelen inn i et teppe og legg under en dyne. La kjelen stå der i ca 4-5 timer.
  3. Så er det bare å hente frem kjelen, varme opp og røre rundt – og du har en nydelig risengrynsgrøt.
  4. Du kan eventuelt følge samme oppskrift som over. Men isteden for å sette kjelen under dyna – setter du den i stekeovnen på 100 grader i ca 2 timer. Det funker like bra.
Får du igjen rester av grøten? Ikke kast det! Du har det aller beste utgangspunktet for å lage nydelige rislapper!

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer