Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Crispy ribbe i pannekaker

Rester av ribbe? Prøv «Crispy ribbe»! Like godt som «Crispy duck» men mye enklere å lage!

Ribbe i pannekaker
Prøv ribbe servert i asiatiske pannekaker med vårløk, agurk og hoisinsaus. Et friskt og etterlengtet innslag i den tradisjonelle julemenyen! Foto: Familiematblogg

I denne retten bruker du de samme ingrediensene som når du lager «Crispy duck», men i stedet for sprøstekt and, bruker du ribbe. Du kan lage denne retten både med en nystekt ribbe, og med ribberester. Resultatet er uansett fantastisk godt, og et friskt og etterlengtet innslag i julematen når du er lei den tradisjonelle ribba.

Ingredienser til crispy ribbe

Dette er alt du trenger for å forvandle ribberester til et skikkelig snadder-måltid. Foto: Familiematblogg

Tid

5 min - 10 min

Porsjoner

4-6

Nivå

Easy

  • ca 800 gram ribberester
  • 2 vårløk
  • 1 agurk
  • Ferdig kjøpt hoisinsaus
  • Kinesiske pannekaker

Slik gjør du

  1. Hvis du bruker nystekt ribbe, trenger du ikke gjøre noe annet enn å fjerne svoren og skjære opp ribba i tynne skiver. Knus svoren i litt grove biter med siden på en kniv og sett det fram i en serveringsbolle sammen med finsnittet vårløk og agurk i strimler.
  2. Bruker du ribberester kan du spise den som den er, men det er også veldig godt å varme den opp i en panne. Riv da kjøttet i strimler mens det fortsatt er litt varmt. Ha litt olje i panna og sprøstek kjøttet før servering. Smak til med litt honning og frisk ingefær hvis du ønsker det. Har du igjen litt rester av svor så sett det fram på bordet, det smaker fantastisk med litt crunch inne i pannekakene.
  3. Når det skal serveres legger du litt ribbe i midten av en kinesisk pannekake. Server med hoisinsaus, vårløk, agurk og knust, sprø svor.
Små kinesiske pannekaker får du kjøpt i etniske butikker eller i frysedisken på velassorterte dagligvarebutikker. De holder seg godt i fryseren og tines fort på kjøkkenbenken.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer