Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tag:
Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tag:

Carbonara med grønnsakspasta

Pasta alla carbonara er en kjent italiensk pastarett som blir enda bedre og sunnere med grønnsakspasta.

Foto: Toro

Tilagningstid

20 - 30

Porsjioner

4

Nivå

Enkel

Ingredienser

  • 2 pk Toro Grønnsakspasta med brokkoli & erter
  • 300 g kyllingfilèter
  • 50 g smør
  • 150 g baconterninger
  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss melk
  • 75 g parmesanost eller lignende
  • Salt & pepper etter smak. Ev. friske krydderurter og gjerne salat

Slik gjør du

1. Kyllingfileter i porsjonsbiter krydres med salt og pepper og stekes raskt i middelvarm stekepanne, kylling på begge sider. Legges i ildfast form og stekes ferdig, kylling ved 200 °C i ca. 10-12 min.

2. Smelt smør i en kjele og sprøstek bacon til den er gyllent, trekkes til side.

3. Kok grønnsakspasta som angitt på pakken, dvs. i 1 min i lettsaltet vann.

4. Pisk eggeplommer og melk sammen i en skål og tilsett revet ost. Hell eggeblandingen i baconet, rør godt og tilsett grønnsakspasta. Varmes, men pass på så det ikke koker. Vend det hele godt sammen og smak til med pepper, ev. salt.

5. Server grønnsakspasta sammen med kyllingfilet skåret i skiver, og pynt med friske krydderurter.

Kyllingfilètene kan byttes ut med laksefilèter. Skjær laksen i porsjonsbiter og stek den kun på den ene siden. Legges i ildfast form og stekes ferdig, ved 175 °C i 12-14 min.

Oppskriften er fra toro.no

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer