Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Cæsarsalat med rester av kalkun

Med rester av brød og kalkun kan du lage en av verdens beste salater!

kalkun alla cæsar
Cæsarsalat med kalkun, krutonger, tomater og parmesan er mat som både store og små liker. Foto: Familiematblogg

Hvis du vil bruke kalkunrester i en salat er det ekstra godt å lune kjøttet i en panne med litt olje før du har det i salaten sammen med de andre ingrediensene. Kalkunkjøtt har nemlig en tendens til å bli litt tørt. Spesielt dagen derpå.

Her har vi blandet kjøttet med en original cæsardressing, hjemmelagde krutonger, tomat og parmesan. Snadder!

Ingredienser kalkunsalat

Har du rester av brød liggende? Lag hjemmelagde krutonger og server i denne salaten! Foto: Familiematblogg

Tid

20 min - 30 min

Porsjoner

4-6

Nivå

Easy

  • 2 hoder hjertesalat
  • ca 400 gram rester av kalkun
  • 3 fedd hvitløk
  • 4 skiver brød i terninger
  • 4 tomater
  • 50 gram parmesan
  • 2 hardkokte egg
  • smør
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Dressing:

  • 2 eggeplommer
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ansjosfileter, hakket
  • 1/2 sitron, saften av
  • 1 dl solsikkeolje
  • kajennepepper
  • salt

Slik gjør du

  1. Lag dressingen på samme måte som du lager hjemmelaget majones: Ha eggeplommene, sennep, hvitløk og ansjos i en bolle. Visp dette sammen. Det er viktig at alt er romtemperert. Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle. Smak til med sitron, salt og kajennepepper.
  2. Skjær opp brødskivene i små terninger.Smelt godt med smør i en stekepanne og tilsett brødterningene. Rist brødterningene gylne og sprø i smøret og tilsett finhakket hvitløk mot slutten av steketiden.
  3. Vask så salaten og del den opp i biter før du deler opp tomatene. Vend så salaten i dressingen.
  4. Riv det ferdig stekte kalkunkjøttet i passe store biter.
  5. Varm opp litt olje i en stekepanne og tilsett kalkunkjøttet. Stek kjøttet til det er passe varmt. Smak til med salt og pepper.
  6. Anrett salaten på tallerkener. Fordel kylling, krutonger, tomater og parmesan over.
  7. Gni kokte egg gjennom en sil og dryss over salaten.
  8. Avslutt med noen runder med pepperkverna.

Vinn en kinoopplevelse for hele familien

Delta her for å vinne 5 billetter som kan brukes på alle kinoer og forestillinger i hele Norge!

Les mer