Suppe

Klassisk blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Sunt, lett og godt. Blomkålsuppe er absolutt en middag som kan legges i kategorien hverdagsfavoritter!

Jeg kommer aldri til å glemme noen dager etter at Anna var født da jeg fikk en kraftig brystbetennelse. Med over 40 i feber gikk jeg fullstendig i svime og visste verken opp eller ned på meg selv eller det lille mennesket som var kommet i hus. Stein var bortreist og tanken på mat var fullstendig fraværende.

Men det var før en kjær veninne sto der med en kjele lun, hjemmelaget blomkålsuppe. Det kommer jeg aldri til å glemme.

Verken hvor utrolig godt det smakte. Eller takknemligheten jeg følte for at hun gjorde akkurat det.

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe

  • Tid: 15 - 25 min

  • Porsjoner: 4

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 1 stor blomkål
  • 0,5 løk
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 5 dl melk
  • 1 dl fløte
  • litt rømme

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og kutt blomkålen i biter. Fres dette i smøret. Hold igjen litt av blomkålen (det er fint å ha litt blomkål oppi suppa ved servering)
  2. Ha i resten av ingrediensene. Kok til blomkålen er mør.
  3. Kjør deretter suppa i en blender eller med en stavmikser til du får en jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper.

 

  • Ferdig på 1-2-3

    Rett i koppen Blomkål- & brokkolisuppe gir deg en varmende pause og passer perfekt når du er litt sulten og trenger noe raskt, enkelt og mettende. Perfekt på tur!

    rett i koppen blomkål og brokkoli suppe