Klassisk blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Sunt, lett og godt. Blomkålsuppe er absolutt en middag som kan legges i kategorien hverdagsfavoritter!

Jeg kommer aldri til å glemme noen dager etter at Anna var født da jeg fikk en kraftig brystbetennelse. Med over 40 i feber gikk jeg fullstendig i svime og visste verken opp eller ned på meg selv eller det lille mennesket som var kommet i hus. Stein var bortreist og tanken på mat var fullstendig fraværende.

Men det var før en kjær veninne sto der med en kjele lun, hjemmelaget blomkålsuppe. Det kommer jeg aldri til å glemme.

Verken hvor utrolig godt det smakte. Eller takknemligheten jeg følte for at hun gjorde akkurat det.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Blomkålsuppe

  • Tid: 15 - 25 min

  • Porsjoner: 4

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 1 stor blomkål
  • 0,5 løk
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 5 dl melk
  • 1 dl fløte
  • litt rømme

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og kutt blomkålen i biter. Fres dette i smøret. Hold igjen litt av blomkålen (det er fint å ha litt blomkål oppi suppa ved servering)
  2. Ha i resten av ingrediensene. Kok til blomkålen er mør.
  3. Kjør deretter suppa i en blender eller med en stavmikser til du får en jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper.

 

  • rett i koppen blomkål og brokkoli suppe

    Ferdig på 1-2-3

    Rett i koppen Blomkål- & brokkolisuppe gir deg en varmende pause og passer perfekt når du er litt sulten og trenger noe raskt, enkelt og mettende. Perfekt på tur!

Få våre beste tips og oppskrifter på både hverdagsmat og kosemat rett i innboksen!