Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Asiatisk laksesalat

En rask rett som fungerer enten som en lett middag eller som en lunsj i helgen. Masse gode smaker, som alle liker.

Frisk smaker, saftig laks og masse grønt. En perfekt hverdagsmiddag. Foto: Kokken og Konditoren.

Hvem har vel ikke lyst på en asiatisk laksesalat med avokado, lime og nudler? En frisk og deilig hverdagsmiddag. Skulle det mot formodning bli rester, så ta det med deg i en liten boks til lunsj dagen etter. Det er alltid fint å involvere barna i matlagingen, og i dette tilfellet kan barna være med å kutte grønnsaker.

En knallgod asiatisk laksesalat er perfekt når du har dårlig tid. Foto: Kokken og Konditoren.

Tilagningstid

20

Porsjioner

4 stk

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 150 gram laks uten skinn og bein per person
  • 2 brett nudler
  • 1/2 pk sukkererter
  • 1 stk liten mango
  • 1 stk liten rødkål
  • 1 stk avokado
  • 2 dl soya
  • 1 stk lime
  • 1 ts sriracha

Slik gjør du

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken. Avkjøl de i rennende kaldt vann, sil at de ikke klumper seg.
  2. Kutt laksen i porsjoner. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til den er middels varm. Ha i stekeolje, og legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. La fisken steke i 2-3 minutter til den blir gyllen og slipper stekepanne.
  3. Snu fisken, og stek den like lenge på andre siden. Ta fisken ut av pannen, og la den hvile 5-6 minutter før servering, da blir den saftig og god.
  4. Kutt mango, avokado og sukkerter i jevnstore terninger. Snitt rødkålen tynt. Bland dette sammen med de ferdig kokte nudlene.
  5. Smak til soya med lime og sriracha etter smak. Ha litt av sausen i nudelsalaten, da får den mer smak.

Server stekt laks med nudelsalat og saus.