Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Asianstyle kylling i pita

Saftig grillet kylling servert i et luftig brød sammen med en smakfull salat med glassnudler. Det er denne retten kort oppsummert. Denne retten er både enkel og rask å lage, med masse spennende og gode smaker.

Grillet kylling servet i små pita og med en asiatisk salat. Super sommermat. Foto: Kokken og Konditoren.

Kyllingen har vi marinert i en smakfull og god marinade med asiatisk preg som passer perfekt til hvitt kjøtt og kylling. Grillbrødet har vi laget med yoghurt og bakepulver, en supersmart løsning på brød på grillen, for det trenger ingen heving.

Salaten er laget med glassnudler, masse grønnsaker og en dressing med soya og sesam.

Saftig kylling i hjemmelagde pita med en spennende salat. Her er råvarene du trenger. Foto: Kokken og Konditoren.

Grillet kylling

Tilagningstid

45 - 60

Porsjioner

4-6 stk

Nivå

Easy

  • 800 gr kyllingbryst
  • 3 ss soyamarinade

Slik gjør du

  1. Legg kyllingen i en brødpose og hell over marinade. Knyt igjen og rist godt. La kyllingen ligge i 30 minutter.
  2. Varm opp grillen mens kyllingen marineres. Grill den først på direkte (høy) varm, før du griller på indirekte varme. Snu kyllingen et par ganger slik at den grilles jevnt. Den trenger ca 10-15 minutter på grillen, det som avgjør om du lykkes er hvor lenge du lar den hvile. Kyllingen skal være gjennomstekt, men fortsatt saftig, da er hviling trikset.

 

Asiatisk marinade

Tilagningstid

5 - 10

Porsjioner

1 glass

Nivå

Easy

  • 4 ss kecap manis
  • 2 ss hoisin saus
  • 2 stk finhakkede hvitløksfedd
  • 2 ts finhakkede ingefær
  • 2 ss honning
  • 1 ss sesamolje
  • 1 stk lime (kun saften)

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene med en stavmikser.
  2. Oppbevar på et glass!

Grillbrød

Tilagningstid

30

Porsjioner

ca 12 stk små pita

Nivå

Easy

  • 4 dl yoghurt naturell
  • 8 dl siktet hvetemel + litt ekstra til å kjevle ut brødene.
  • 2 ts bakepulver
  • 25 gr romtemperert smør
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts tørket oregano

Slik gjør du

  1. Ha alt i en bolle og rør sammen til en jevn deig med k-grind. Den skal være litt bløt, men ikke slik at du ikke kan jobbe med den.
  2. Dryss mel utover benken, og skrap deigen utav bollen. Rull den opp til en avlang pølse og fordel i ønsket antall porsjoner. Dryss litt mel over og rull opp til små baller.
  3. Press eller kjevl ballene flat og grill på en varm grill til de blåser seg opp og får et pent mønster. Grill brødet like lenge på begge sider.
  4. Ta de av grillen og skjære et snitt midt i brødet på langs slik som et pitabrød.

Asiatisk salat

Tilagningstid

25 - 30

Porsjioner

4-6 personer

Nivå

Easy

  • 1 pakke glassnudler
  • 1 stk kinakål
  • 1 stk avocado
  • 200 gr østerssopp
  • 1/4 ts grønn chili
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss asiatisk marinade
  • 1 ts sriracha
  • 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken, skyll de godt i kaldt vann når de er ferdig kokt.
  2. Snitt kinakål, gulrot, chili og sopp i tynne strimler. Fres raskt i en stekepanne med litt olje til grønnsakene får litt farge.
  3. Bland inn avocado du har kuttet i fine terninger, ferdig kokte nudler, asiatisk marinade, sriracha og limesaft.

Ved servering kutter du kyllingen i tynne skiver og server i pitabrød sammen med salaten.

Håper det smaker!