Kategori:

Matpakke

Kategori:

Matpakke

Riskaker med sjokoladesmak

Disse riskakene passer perfekt som turmat og etter en hard treningsøkt.

Riskaker med sjokolade
Riskaker med melkesjokolade. Foto: Kokken og Konditoren

Hjemmelagde riskaker er gull å ha på travle morgen når du trenger en «panikkfrokost» i hånda på vei ut døra. Hjemmelagde riskaker et perfekt alternativ den tradisjonelle matpakka, også når du skal på trening. Det er lett å lage mange, samtidig som de er enkel å pakke inn.

Oppskriften holder til ca 20 små riskaker, når du har laget det et par ganger kan du begynne å leke med smaker på kremosten, tilsette nøtter, bær, ja det som faller deg inn. Det viktigste er at forholdet mellom ris og kremost er det samme som i oppskriften.

Akkurat denne utgaven med kokos og melkesjokolade er en stor favoritt hos våre barn, og det er med god grunn. Kutt gjerne riskakene i mindre biter om barna skal spise de, for dette er mektige saker.

Ingredienser til riskaker

Ingredienser du trenger for å lage dine egne riskaker. Foto: Kokken og Konditoren

Tilagningstid

30

Porsjioner

20

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 250 gr risottoris
  • 25 gr kokosolje
  • 1 pk kremost med melkesjokoladesmak
  • 25 gr honning eller agavesirup
  • 1 ss malt kanel
  • 1 stk fryse/brødpose

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Ha ris, kokosfett og kokossukker i en riskoker med 4 dl vann og kok til den er ferdig. Har du ikke riskoker har du alt i en gryte, har på lokk og koker på lav varme til all væsken har fordampet.
  2. Bland sammen kremost og honning, når risen er ferdig blander du dette inn med en slikepott.
  3. Fordel i en frysepose og kjevle litt flat slik at den blir jevnt fordelt.
  4. Legg den i kjøleskapet til det er helt avkjølt, ta ut av posen og del i ønsket mengde og størrelse.
  5. Pakk inn i aluminiums folie og oppbevar kjølig.

Håper det smaker!

 

Ca pris per bar: kr 2,10

 

Disse energibarene med havregryn passer perfekt som turmat!

Barnas favoritt

Stabburet Leverpostei er naturlig rik på jern, og er en av de beste kildene til et godt jerninntak.

Les mer