Skribent:
Kategori:

Matpakke

Skribent:
Kategori:

Matpakke

Restemat: Spaghettimuffins

Har du laget spagetti bolognese, og har rester igjen? Ikke kast dem, her er nemlig en smart måte å gjøre dem om til nydelige muffins.

Spaghettimuffins er en slager i matboksen. Foto: Christin Eide

Oppskriften poå spaghettimuffins er laget av Micke Gustafsson. Du finner ham på Instagram som @coxcomb70.

Ingredienser

  • Spagettirester
  • Kjøttsausrester
  • 2 egg
  • 1 dl revet hvitost

Ovnstemperatur 180 °C.

Fremgangsmåte

  • Når restene er avkjølt, finner du frem en saks. Klipp spagettien i mindre biter, og rør dem inn i kjøttsausen.
  • Visp eggene og bland dem inn i sausen så du får en røre. Ha røren over i muffinsformer. Sjekk om du har noen rester med hvitost i kjøleskapet eller fryseren. Strø ost på toppen.
  • Stek muffinsene i ca. 20 minutter.
  • Ta ut muffinsene, og avkjøl dem på rist så de setter seg litt.

Muffinsene smaker ekstra godt i matboksen dagen etter.

Tips: Har du en liten skalk igjen av hvitosten? Ikke kast den! Riv den opp, ha den i en boks og legg den i fryseren. Da har du revet ost til gratenger, pizza eller muffins om du trenger det.

Boktips

Foto: Gyldendal

Oppskriften er hentet fra boken Spis opp maten din av Mette Nygård Havre, utgitt av Gyldendal.

Forfatteren av denne boken har startet en folkebevegelse med titusenvis av aktive matreddere. Denne boken viser hvordan du kan bli mer bevisst på hva du spiser og hva du handler i matbutikken. Samtidig som du gjør noe bra for miljøet, vil du merke at du sparer penger på det.

Her får du 52 deilige retter og godsaker laget av rester eller mat som er i ferd med å gå ut på dato.

'