Skribent:
Kategori:

Kveldsmat

Skribent:
Kategori:

Kveldsmat

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer er fine greier. De er perfekte som en enkel middag, i barnebursdag, som turmat, som et lite mellommåltid etter barnehagen før et besøk i svømmehallen, eller som litt ekstra kos til kveldsmaten.

to små søstre på tur spiser pizzasnurrer

Jeg – og barna – blir også like glad hver gang vi finner en pose med pizzasnurrer i fryseren.

Da kan det hende en pizzasnurr eller to finner vei ned i matboksen dagen etter, noe som pleier å være veldig populært.

Problemet hos oss er bare det at pizzasnurrene sjelden kommer så langt som til fryseren. Og det selv om jeg lager dobbel porsjon. Jeg pleier å lage pizzasnurrer uten kjøtt, men med parmesan og mozzarella. Det gir en mild, men god smak.

Barna liker pizzasnurrene som de er, men jeg syntes litt hvitløksdressing oppå gjør susen.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tilagningstid

90 - 120

Porsjioner

8-10

Nivå

Enkel

Pizzadeig

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 pk tørrgjær / evt fersk gjær
  • 0,5 ss hvitt sukker
  • 0,5 ss salt
  • 500 gram tipo 00mel (evt hvetemel)

Rød pizzasaus:

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 sjalottløk (delt i grove biter)
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 ts sukker
  • nykvernet sort pepper
  • evt en neve fersk basilkum

Dette trenger du til 12 små eller 8 litt større pizzasnurrer:

  • 1 porsjon pizzadeig
  • 4 ss rød pizzasaus
  • ca 1 pk fersk mozzarella
  • ca 1/2 revet parmesan

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage pizzadeigen: Bland sammen vann, olivenolje, gjær og sukker. Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter. Ha i mel og salt. Elt så deigen videre i ca 15 minutter på lav hastighet.Ha deigen på et godt melet bakebord og la den hvile i 20 min. Del deigen inn i fire. Lag fire boller  som du legger på et oljet bakebrett. La så deigen stå i romtemperatur i 2-3 timer. Når deigen har fått dobbel størrelse kan de oppbevares i kjøleskap frem til bruk.  Deigen kan gjerne lages dagen før for så kaldheves i kjøleskapet natten over. Hvis du vil heve pizzadeigen raskere, kan du doble mengden gjær uten at det er noen krise. Da slipper du unna med å heve en times tid.
  2. Deretter lager du den røde sausen. Det gjør du ved å kjøre alle ingrediensene sammen i en stavmikser.
  3. Rull ut pizzadeigen på et melet bakebord. Rull deigen som et kvadrat. Ha på et tynt lag med tomatsaus før du river over mozzarella og parmesan. Så strør du tørket oregano over. Rull deigen sammen til en pølse (evt rullekake) og del så opp i skiver som er ca 4 cm tykke.
  4. Pizzasnurrene kan enten stekes på vanlig bakepapirkledd stekeplate på 225 grader 15-20 minutter, eller på en pizzastein hvis du har det. Da kan du steke dem på  275 grader i ca 8 minutter.
Hvis du bruker en pizzastein må du passe på at den er god og varm før du legger på pizzasnurrene!

Pizzasnurrer

Ost og kjeks til kvelds

Med Sætres Beste får du et komplett utvalg av kjeks som fremhever og utfyller dine favorittoster.

Les mer