Matpakkebrød

jente skjærer brød
Alle familier må ha oppskriften på et skikkelig godt matpakkebrød! Her har du vårt. Foto: Familiematblogg

Er det én oppskrift alle barnefamilier bør ha, så er det oppskriften på et skikkelig godt matpakkebrød!

Dette brødet er vår matpakkefavoritt. Du lager to brød i en fei, får en supergod niste dagen etter og ett brød i fryseren slik at du har et på lur senere i uka.

Dette brødet er ikke så kjapt å lage som de eltefrie, men hvis du bare planlegger litt er det enkelt og greit likevel, og resultatet er et matpakkebrød som barna elsker.

Ingredienser til matpakkebrød
Tilsett gjerne frø i deigen hvis barna dine liker det. Sesamfrø og solsikkefrø er våre favoritter! Foto: Familiematblogg

Sett deigen rett før du lager middag (gjerne på søndager) så har du ferskt brød til å smøre matpakker etter leggetid.

Pleier dere å smøre niste på morgenen pakker du bare brødet inn i et kjøkkenhåndkle og lar det ligge på benken natten over, før matpakkene smøres neste morgen.

Matpakkebrød
Dette brødet er akkurat passe grovt til at det metter lenge, og akkurat passe fint til at barna elsker det. Foto: Familiematblogg

 

Matpakkebrød

  • Tid: 160 - 230 min

  • Porsjoner: 2 brød

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

  • 7 dl lunkent vann
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 600 gram hvetemel
  • 140 gram sammalt spelt
  • 100 gram havremel
  • 100 gram havregryn
  • 5 gram salt
  • 1 ts honning
  • vann til pensling

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene. Elt i maskin i ca 15 min. Evt 20-25 min for hånd. Dekk til og la deigen hvile i 1 time.
  2. Dekk to brødformer med bakepapir. Del deigen i to og legg hver del i formene.
  3. Pensle med vann. Dekk med håndkle og la heve i 1-2 timer.
  4. Stekes på 230 grader i ca 25-30 min.  Ta gjerne brødet ut av brødformene etter cirka 20 min og snu brødet på hodet før du lar det steke videre. Da blir skorpen sprø over det hele.
Tips

Får du noe rester er dette brødet nydelig å riste!

Matpakkebrød og tørrgjær
Dette brødet blir like godt enten du bruker fersk eller tørr gjær. Foto. Familiematblogg
  • Fiberhusk

    Glutenfritt alternativ

    FiberHusk er en glutenfri fiberblanding som inneholder psylliumfrøskall og er perfekt til bakst.
    FiberHusk har evnen til å suge opp væske samt svelle, som gir deigen en mer normal konsistens og gjør deigen lettere å jobbe med.
    Deigen blir smidigere, bakverket saftigere og det smuler mindre.

Få våre beste tips og oppskrifter på både hverdagsmat og kosemat rett i innboksen!