Kategori:

Matpakke

Kategori:

Matpakke

Luftige påskeboller med Stratos og appelsin

Deilige, luftige påskeboller fylt med Stratos og appelsin. De er bakt etter tangzhong-metoden, som gir et saftigere bakverk.

Sjokoladeboller med appelsin
Stratosboller med appelsin og melisglasur. Foto: Kokken og Konditoren.

Enda bedre blir påskebollene hvis du har i Nugatti og appelsinmarmelade, før du topper det hele med melisglasur og Stratos. Det er tross alt lov å kose seg ekstra på fjellet.

Vi har bakt disse etter tangzhong-metoden, som har sin opprinnelse i Asia. Resultatet blir et saftigere bakverk, noe som er helt perfekt på tur.

Når du baker bollene i langpanne eller form så er det et par småting du må tenke på. Ikke legg bollene helt inntil hverandre, da ender du opp med en stor kake som må stekes lenger. Bollebitene bør ikke kuttes slik at de er høyere enn 4 cm, det vil gjøre at «kaken» blir veldig høy.

Påskeboller med sjokolade og appelsin

Råvarene du trenger til gode påskeboller. Foto: Kokken og Konditoren

Tilagningstid

240

Porsjoner

12 boller

Nivå

Middels

Du trenger:

  • 505 gr siktet hvetemel
  • 350 gr melk
  • 75 gr sukker
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 50 gr smør
  • 4 ss Nugatti
  • 4 ss appelsinmarmelade
  • 50 gr Stratos
  • 2 stk egg
  • 1 dl melis

Slik gjør du

  1. Lag en meljevning på 40 gram mel og 200 gram melk, den skal varmes opp til 65 grader. Har du ikke termometer, så varm under omrøring til den blir tykk, men det skal ikke koke. Avkjøl jevningen.
  2. Når jevningen er avkjølt, har du den i en eltebolle sammen med resten av melet, gjær, sukker, kardemomme og salt. Bland sammen resten av melken med 1 egg. Elt på middels hastighet, og spe inn melk og egg. La deigen elte i ca 15 minutter.
  3. Etter 15 minutter har du i litt og litt smør som du har kuttet i terninger. Elt sammen til en smidig deig, og la den elte i 10-15 minutter. Nå kan du glutenteste deigen, det vil si at du skal kunne «dra» den uten at den revner.
  4. La deigen heve til dobbel størrelse, dette tar 1-2 timer, avhengig av temperaturen i rommet.
  5. Skrap deigen ut av bollen og kna den godt sammen. Kjevle den ut, akkurat som om du skulle laget kanelsnurrer. Smør utover Nugatti og så appelsinmarmelade.
  6. Rull opp til en pølse, og kutt i ønsket antall boller.
  7. Ha bakepapir i en stor, eller to mindre former. Legg bollene (ikke helt) inntil hverandre i formen, de må ha litt plass til å heve på.. Dekk med klede eller plastfolie.
  8. La de heve i ca 30 minutter.
  9. Stek på 180 grader varmluft i 20-25 minutter, avkjøl på rist.
  10. Lag en melisglasur med eggehvite og melis, og «dryss» over bollene. Topp med hakket Stratos.

Håper det smaker!

Hva med å male litt i snøen før snacksen er inntatt? Vi har gode tips til påskeaktiviteter for hele familien!

Kokken klarer ikke å vente. Foto: Kokken og Konditoren.