Kategori:

Matpakke

Kategori:

Matpakke

Knekkebrød med surdeig

Knasende sprø, fulle av frø og andre godsaker pluss en syrlig smak fra surdeig er stikkord om disse knekkebrødene. De blir fort en matpakke-favoritt hos både liten og stor.

Har du prøvd å lage dine egne knekkebrød? Det er lekende lett og blir fort en slager i heimen. Et lite tips fra oss er å la barna være med å velge ut frøene, da blir det fort god stemning når knekkebrødene ligger i matboksene.

Disse er laget med en surdeigbase og har fått stå over natten til å svele/heve. Det tar knekkebrødene til et helt eget nivå!

Tilagningstid

60 - 90

Porsjioner

16 stk

Nivå

Enkel

  • 1,5 dl sammalt hvetemel
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl kaldt vann
  • 1 ss Idun surdeigstarter
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Ha alt sammen i en bolle og rør samme med en slikkepott. Sørg for at melet er skikkelig blandet inn.
  2. Dekk til med lokk eller plastfolie og la stå på kjøkkenbenken over natten.
  3. Skrap ut av bollen med en slikkepott, rett på et stekebrett med bakepapir.
  4. Legg et nytt bakepapir oppå og press litt over. Så kjevler du den jevnt, tynt utover slik at det dekker hele bakepapiret.
  5. Fjern den bakepapiret på toppen og stek i 10 minutter i en forhåndsvarmet ovn på 170 grader varmluft i 10 minutter.
  6. Ta den ut av ovnen og del i 16 like biter, bruk et pizzahjul.
  7. Ikke fjern du ujevne kantene, la dem være med på resten av stekingen og bruk dem i ettertid som noe sprøtt til en salat eller lignende.
  8. Stek videre på 160 grader i 30-40 minutter til de gylne og sprø.
  9. Ta dem ut av ovnen og avkjøl på rist.

Hvordan lage hjemmelagde knekkebrød fra a til å

Alt man trenger for noen gode surdeig knekkebrød
Bruk bakepapir og kjevle til å få jevne og tynne knekkebrød
Bruk pizzahjul til å kutte til knekkebrødene
Ferdig stekte surdeig knekkebrød