Kategori:

Matpakke

Tags:
Kategori:

Matpakke

Tags:

Kjøttboller & grønnsaker i pitabrød 

Oppskrift på kjøttboller og grønnsaker i pitabrød. Passer like godt til barnebursdag eller som ettermiddagssnacks, som til middag.

pita med tilbehør
Foto: Mari Svenningsen

Tilagningstid

15 - 25

Porsjoner

6-8

Nivå

Enkel

Kyllingkjøttboller

  • 800 g kyllingkjøttdeig 
  • 1 ts salt 
  • 2 ss havregryn + ½ dl vann 
  • 1 ss potetmel 
  • 1 egg 
  • 1 ss tørre urter, gjerne oregano og salvie 
  • 2 hvitløkbåter 
  • ½ ts hvit pepper 
  • olje/smør til steking 

Garnityr

  • 1 pk blandet salat
  • 1 pk sukkererter
  • 2 paprika, gjerne forskjellige farger
  • 6 tomater
  • 1 agurk
  • 1 boks mais

Serveres med

  • Rømmedressing og gjerne Thousand Island
  • Pitabrød

Slik gjør du

Kjøttboller:

Tilsett salt i kyllingkjøttdeigen og rør godt.

Bland sammen havregryn og vann og la det svelle noen minutter. Bland dette i kjøttdeigen sammen med potetmel, egg, urtekrydder og hakket hvitløk.

Dypp en skje i kaldt vann og form små boller med den.

Stek bollene i en blanding av olje og smør til de er gjennomstekt. Stek først en bolle og smak, tilsett evt. mer krydder.

Resten:

Skyll salaten, skyll, skrell og kutt grønnsaker og legg alt opp i små boller eller ved siden av hverandre. Server med favorittdressingen, eller rømmedressing.

Bak pitabrød eller kjøp ferdige.

Kjøper du ferdige, er det lurt å varme dem, helst i mikrobølgeovn eller legg dem i aluminiumsfolie i ovnen. De er også fine å varme i brødristeren.

Skjær et snitt på toppen og la barna fylle dem selv med det de liker.

Ønsker du mer krydder i kjøttbollene, tilsett litt finhakket rød chili eller 1 ts chilipasta. De er supre å fryse, om det blir noen til overs.   
Legg grønnsaker og salat på fatet som du vet er populært hos de håpefulle. Du kan også skjære mango og melon i biter også, ost er supert og det samme er cashewnøtter.

Kyllingboller i pitabrød på 1-2-3

Du kan gjerne kjøpe ferdige kjøttboller.

Det er lurt å høre om i forkant om det er noe gjestene kan spise, for eksempel om noen ikke tåler gluten. All mat er godt merket, så det er enkelt å lese på pakningen hva det inneholder.

Det finnes også glutenfrie pitabrød, og selvsagt vanlige eller litt grove.

Bruk det som har best kvalitet når du handler frukt og grønnsaker, og velg det du vet de håpefulle liker. Skjær alt opp i litt ulike biter og gjerne med litt størrelse på.

Bruk ferdige dressinger

Gjør alt klart i små boller før gjestene kommer, bare vent litt med kjøttet slik at du kan servere kyllingbollene lune.

Pitabrød kan varmes i ovnen, pakket i aluminiumsfolie eller varm dem i brødristeren eller i mikrobølgeovnen.