Kategori:

Matpakke

Kategori:

Matpakke

Hjemmelaget bar med aprikos og tranebær

Det er alltid nyttig og ha noen gode bar-oppskrifter i repertoaret. Slik som disse med aprikos, tranebær og kokos.

Aprikos og tranebærbar
Gode og smakfull barer med aprikos Foto: Kokken og Konditoren

Hjemmelaget bar med aprikos og tranebær blir fort en favoritt, og passer enten du skal på tur, trening eller du har de i matpakken.

Ingredienser til barene

Her er råvarene du trenger til noen gode aprikosbarer. Foto: Kokken og Konditoren

Tilagningstid

20

Porsjoner

16

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 50 gr kokosmasse
  • 50 gr tørkede tranebær
  • 50 gr havregryn
  • 200 gr tørket aprikos
  • 20 gr honning
  • 100 gr mandler
  • 1 ts malt kanel
  • 1/4 ts salt

Slik gjør du

 

  1. Ha aprikos og tranebær i en bolle. Hell over 1 liter kokende vann. La dette stå i 10 minutter.
  2. Ha mandler og havregryn i en mikser eller hurtigblender. Miks sammen, slik at det blir et grovt mel.
  3. Sil vannet av aprikos og tranebær, og tilsett frukten i blenderen sammen med kokosmasse, honning, salt og kanel.
  4. Miks alt først på lav hastighet, så øker du litt etter litt. Når alt er blandet sammen, og du har fått en klumpete deig, er det ferdig.
  5. Ha deigen i en brød- eller zip-lock pose, og kjevl jevnt flat. Den bør være ca 1 cm tykk.
    Legg kjølig over natten.
  6. Ta ut av posen og kutt i avlange, eller firkantede stykker. Oppbevar i en boks i kjøleskapet. Skal du ta med på tur er det lurt å pakke inn i aluminum- eller plastfolie.

Håper det smaker!

 

Ca pris per bar: kr 2,60

 

Næringsinnhold per 100gr
Kilokalorier (kcal) 406,74
Fett (g) 4,19
mettet fett (g) 0,96
Karbohydrat (g) 48,00
sukkerarter (g) 0,00
Protein (g) 7,98
Salt (g) 0,02

 

Tips: Prøv også disse energibarene med havre!