Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Hjemmelagde Kornmo kjeks

Disse hjemmelagde kjeksene er sunne, fulle av energi, kan serveres med god samvittighet og det viktigste av alt - de er veldig populære hos de små!

HHjemmelagde kornmo kjeks

Med barn i huset er det et stadig ønske om noe søtt, en dessert eller en kjeks- og hvor mange dager er det egentlig til lørdag?? Som foreldre kan det være litt av en utfordring å være konsekvent nok til å si nei til disse stadige henvendelsene (og forsøkene på å åpne godteskapet…)

Sunne og gode alternativer er derfor kjærkomne hjemme hos oss.

Både til den stressende timen etter jobb og barnehage der sulten skal stilnes umiddelbart, og til dager da barna skal på tur og det er hyggelig å kunne sende med noe godt i sekken. Når det er skogstur i barnehagen pleier jeg å sende med grove, fylte horn hvis jeg har dette i fryseren, men med oppskriften på Kornmos hjemmelagde kjeks har vi plutselig fått et nytt alternativ.

Oppskriften er veldig enkel og du har sannsynligvis alt du trenger i skapet. Sett på en lydbok, la barna bli med på en hyggelig bakestund og gi det et forsøk! Du kommer ikke til å angre.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Alt du trenger for å lage dine egne hjemmelagde Kormo kjeks!

I løpet av en liten time kan du fylle opp et lager slik at du har et sunt og godt alternativ tilgjengelig når søstsuget og sulten forvandler barna dine til små gribber.

Ferske, hjemmelagde Kornmo kjeks med brunost og et glass kald melk, blir det bedre?!

Oppskriften finner du under bildene.

Godt med god hjelp fra de små når ingrediensene skal blandes.
Ta med barna på en morsom bakestund!
Nystekte Kornmo kjeks på brett
Varme, nystekte Kornmo kjeks… Nam!

Tilagningstid

50 - 60

Porsjoner

30 kjeks

Nivå

Enkel

  • 100 gram havregryn
  • 80 gram grov sammalt hvete
  • 40 gram solsikkefrø
  • 25 gram solsikkeolje eller rapsolje
  • 0,5 ts havsalt
  • 1 ss maltekstrakt (kan erstattes med 1 ss honning)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 190 grader.
  2. Bland alle råvarene godt.
  3. La deigen stå i 5 – 10 minutter.
  4. Kjevle så ut til ca. 3 mm tykkelse.  Her kan du gjerne bruke et bakeark av teflon for å gjøre prosessen lettere.
  5. Stikk ut kjeksen i runde former, bruk gjerne en kopp eller et glass.
  6. Ha kjeksen over på en stekeplate og stek dem i 15-20 minutter til de er svakt gylne.

 

 

 

 

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre