Skribent:
Kategori:

Matpakke

Tags:
Skribent:
Kategori:

Matpakke

Tags:

Hjemmelagde knekkebrød

Hjemmelagde knekkebrød er overraskende lett og kjapt å lage. Resultatet er utrolig gode knekkebrød som passer perfekt i matpakken, på tur eller som kan spises som sunn snacks.

Hjemmelagde knekkebrød
Hjemmelagde knekkebrød smaker utrolig godt med ost eller syltetøy! Foto: Familiematbloggen

Å lage knekkebrød er en fin ting å ta med barna på. Alle ingrediensene er kalde og du trenger ikke noen kjøkkenmaskin for å blande det hele sammen. Barna kan også få hver sin slikkepott og ansvaret for å smøre deigen utover stekeplatene før knekkebrødene skal i ovnen.

Ingredienser til hjemmelagde knekkebrød
Hjemmelagde knekkebrød er stappfulle av næringsrike korn og frø!

Tilagningstid

50 - 60

Porsjoner

32 knekkebrød

Nivå

Enkel

  • 4 dl sammalt grov rug
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 7 dl vann

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader. Bland alle ingrediensene sammen. La det stå å svelle et par minutter.
  2. Smør så deigen utover to bakeplater som du har kledd med bakepapir.
  3. Stek platene ved 180 grader i ca 10 minutter. Ta bakeplatene ut av ovnen og skjær eller stikk ut knekkebrødene i ønsket form.
  4. Stek videre i ca 35 minutter.
  5. Avkjøl på rist. Om ikke knekkebrødene er sprø etter endt steketid – pleier jeg å tørke dem videre på 100 grader varmluft til de er helt sprø.
Husk at jo tynnere du lager knekkebrødene, jo sprøere blir de!