Skribent:
Kategori:

Matpakke

Tag:
Skribent:
Kategori:

Matpakke

Tag:

Grillet laks med tilbehør

Laks er en fisk mange barn liker. Grillet laks med mango, lime og koriander, servert i pitabrød med advocado og agurksalat er sunn og god snaddermat!

Grillet laks med mango, avocado og agurk
Selv barn som sier at de ikke liker fisk, kan godt finne på å elske denne fiskemiddagen. Foto: Familiematblogg

Noen av de beste oppskriftene blir til når man bare tenker på hva man har lyst på og kjøper inn akkurat det.

Det er imidlertid ikke alltid kombinasjonen blir optimal, men akkurat her må jeg si jeg ble fornøyd!

Her grillet jeg laks og lagde grove pitabrød (lag gjerne små pitabrød til de minste slik at de klarer å spise dem selv når de er fylt!) som ble fylt med en blanding av avokado, vårløk, agurk og mango, salat og chiliaioli. Kjempeenkelt og skikkelig godt og sunt!

Vi hadde ei nabojente på besøk sist jeg lagde dette til middag. Hun likte ikke fisk, sa hun. Ikke mango heller. Og i hvert fall ikke agurk. Men vi lagde et lite pitabrød til henne likevel, vi la inn både fisk og agurk og mango, men erstattet aiolien med rømme.

Da spiste hun to små pitabrød, gitt. Rare greier det der ?

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tilagningstid

25 - 30

Porsjioner

4

Nivå

Enkel

Grillet laks

  • ca 600 gram fersk laks (kjøp laks med en skinnside)
  • olivenolje
  • salt og pepper

Mangosalat

  • 0,5 mango
  • 0,5 lime
  • 1 neve fersk, hakket koriander

Avocado- og agurksalat

  • 1 agurk
  • 1 avocado
  • 2 vårløk

Til servering:

  • chili-aioli til de voksne
  • rømme til barna
  • grove pitabrød

Slik gjør du

  1. Begynn med laksen. Legg fisken med skinnsiden ned på et ark med aluminiumsfolie. Pensle fisken med litt god olivenolje. Dryss over litt godt maldonsalt og kvern litt pepper over. Legg fisken (med aluminiumsfolien under) på grillen på høy varme, sett på lokket og la fisken grille i ca 10-15 minutter (avh av tykkelsen og størrelsen på fisken). Pass på at den ikke blir for godt stekt, da blir den fort veldig tørr. Jeg liker den best når den fremdeles er litt rosa og ordentlig saftig.
  2. Skrell mango og del den i små terninger. Skvis litt lime over og dryss litt finhakket koriander over til slutt.  Legg i en skål.
  3. Del så opp avokado og agurk i små firkanter og bland dette sammen i en annen skål. Hakk opp to vårløk og bland dette inn i agurk- og avokado-blandingen.
  4. Vask så salaten og legg denne i en egen skål.
  5. Når fisken er ferdig grillet setter du den på bordet sammen med alle grønnsakene. Fyll så pitabrød med grillet laks, avokado og agurksalat, mango og chiliaioli –  evt rømme til barna – og ha en god middag!