Kategori:

Matpakke

Kategori:

Matpakke

Fisk i folie på bål

Hvis dere skal på tur og du har lyst på noe litt mer mettende enn pinnebrød eller pølser, er fisk i folie på bål både lettvint, godt og sunt.

Fisk i folie er perfekt bålmat. Klargjør du fiskepakkene hjemme, er det bare å legge dem på bålet. Foto: Holger Fangel

Å kutte opp fisk, legge på grønnsakene dere liker, en dæsj smør og pakke det hele inn i sølvpapir er alt som trengs for turmat som er både mettende og sunn. Velg fisken barna liker aller best, her har vi valgt familiefavoritten laks.

Har du lyst på flere tips til god turmat? Her er oppskrift og fremgangsmåte for pinnebrød, og så kan dere jo avslutte moroa med knasete, seige S´mores.

mamma og datter lager pinnebrød på bål

Det er noe helt spesielt med å spise ute. Frisk luft, det å være sammen og masse aktivitet gir god appetitt. Foto: Holger Fangel

Tilagningstid

25 - 30

Porsjioner

1

Nivå

Enkel

Ingredienser per porsjonspakning

  • 1 stor gulrot
  • 1/2 1 laksefilet uten skinn eller bein 2 ss smør salt pepper
  • 1 laksefilet uten skinn eller bein
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Del laksefileten i terninger 4 x 4 cm.
  2. Purren og gulroten strimles (bruk potetskreller for å strimle gulroten).
  3. Legg dobbelt aluminiumspapir, og legg fisk, grønnsaker, smør, salt og pepper sammen.
  4. Pakk sammen til en pakke.
  5. Stek pakken med fisk og grønnsaker på et stabilt underlag, helst på grill over glør.
Unngå å steke fisken over åpen flamme.

Barnas favoritt

Stabburet Leverpostei er naturlig rik på jern, og er en av de beste kildene til et godt jerninntak.

Les mer