Skribent:
Kategori:

Matpakke

Skribent:
Kategori:

Matpakke

Energibar med havre

Perfekt turmat lager du enkelt selv. Disse energibarene smaker himmelsk og gir deg den nødvendige energien til å fullføre turen.

Energibar
Energibarer er perfekt turmat. Foto: Aschehough

Det er greit å ha lettspist tørrmat som gir ekstra energi med seg på tur. Pakk dem i plastbokser med litt papir slik at de ikke knuser. Lyst på mer godt i matsekken? Prøv pestonurrer – barnas favoritt.

Til 8 mellomstore barer trenger du:

  • 45 g havregryn
  • 45 g Cheerios frokostblanding (eventuelt glutenfrie havregryn)
  • 25 g solsikkekjerner
  • 25 g gresskarkjerner
  • 25 g pinjekjerner
  • 20–25 g sukker
  • 30 g olje
  • 1 egg
  • 25 g kokesjokolade

Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 °C. Bland alle ingrediensene og sett barene med skje på bakepapir. Trykk barene lett sammen, og stek på midterste rille i 25–30 minutter. De er best når de er godt stekt, nesten brent, da blir de sprø og kjernene får en nøtteaktig smak!

TIPS: En rask frokost på reisefot: Knus havrebarene og spis med litt yoghurt – laktosefri dersom du har sensitiv mage.

 

Oppskriften er hentet fra kokeboken lavFODMAP – god mat for sensitive mager, skrevet av Cecilie Hauge Ågotnes og utgitt på Aschehoug.

Det betyr at maten også passer for personer med irritabel tarm, noe som utgjør cirka 20 prosent av befolkningen. Les mer om temaet sensitive mager i boken eller på bloggen www.lavfodmap.no.