Kategori:

Matpakke

Tag:
Kategori:

Matpakke

Tag:

Couscoussalat - nydelig sommermat

Her får du oppskriften på en knallgod couscoussalat som passer perfekt til piknik eller som strandmat. Har du med deg noe gode foccacia-aktige briks og en smakfull urtemajones, faller det nok i smak hos både store og små.

Couscous salat med godt tilbehør. Foto: Kokken og Konditoren

Denne couscoussalaten har vi laget med sprøstekt chorizo, gode tomater, grillet paprika og fetaost. Lag den klar litt i forveien og pakk den med deg i piknikkurven. Den er perfekt som medbrakt mat, men smaker like godt hjemme i hagen eller som en god lunsj en helt vanlig hverdag.

Skulle det mot formodning bli rester, så har du en knallgod couscoussalat til lunsj dagen etter.

'

Couscoussalat – nydelig sommermat

Tilagningstid

30

Porsjioner

4

Nivå

Enkel

  • 2 dl couscous
  • 1 stk chorizo pølse
  • 1 pk paprika miks
  • 1 pk gode cherrytomater
  • 1 pk fetaost i blokk
  • 1 stk rødløk
  • 1 pk babyleaf miks eller annen salatmiks

Slik gjør du

  1. Ha couscous i en bolle eller gryte sammen med litt salt og krydder etter ønske (da får den mer smak). Kok opp vann og hell over couscousen til den blir dekket av vann. Dekk med plastfolie og la den stå på benken.
  2. Fjern kjernen på paprika og del i grove biter. Stek raskt i en varm stekepanne til den blir «grillet».
  3. Kutt chorizoen i små biter, disse steker du sprø i en stekepanne på middels varme. Når de er sprø siler du av fettet og lar de tørke litt av seg på papir.
  4. Snitt rødløk i tynne skiver, del cherrytomater i fire og riv osten i grove biter.
  5. Bland alt sammen og server med salat, nystekte briks eller rundstykker og urtemajones.
'

Focaccia-briks

Tilagningstid

120

Porsjioner

12

Nivå

Enkel

  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1/2 liter vann
  • 4 ss olivenolje
  • 650 gr siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ss tørket oregano
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle. Spe inn olje og vann mens du elter på lav hastighet.
  2. Når alt er blandet øker du til middels hastighet. Elt deigen i 10 minutter.
  3. Rull sammen til en pølse og del den i tolv briks/stykker. Fordel utover et stekebrett med bakepapir du har oljet generøst med olivenolje. Dryss maldonsalt, oregano og olivenolje over før du lager litt «hull» med fingrene. Dekk med plastfolie og la de heve i 1 time.
  4. Stek på 225 grader varmluft i 20 minutter. Avkjøl på rist.
'

Urtemajones

Tilagningstid

5

Porsjioner

Cirka 3 dl majones

Nivå

Enkel

  • 2 dl rapsolje (eller solsikke)
  • 1 fedd hvitløk (lite)
  • 1 stk egg
  • 1 god neve friske urter etter ønske (vi anbefaler basilikum, persille, gressløk og andre lignende urter)
  • 1 stk lime eller sitron
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Mix sammen olje, hvitløk og urter med en stavmikser. Ha egget i et litermål og spe inn urteoljen mens du blander med stavmikseren.
  2. Når du har fått en tykk majones smaker du til med salt, pepper og sitron- eller limesaft.

 

'
Couscoussalat med godt brød og majones smaker like god ved sjøen som i hagen.Foto: Kokken og Konditoren
'
couscous med prod
Har du lyst på nystekte rundstykker? Toro Grove Rundstykker med havregryn er lette å bake. Foto: Kokken og Konditoren
'