Skribent:
Kategori:

Mat

Skribent:
Kategori:

Mat

Mat til 17.mai

Skal du ha gjester til brunsj eller middag på 17. mai? På en så travel dag gjelder det å velge en meny der det aller meste kan gjøres klart dagen før. På den måten kan veien fra sekkeløp til middagsbord bli så hyggelig som mulig.

Mat til 17.mai
Hva setter du på menyen hvis du skal arrangere 17.mai? Her har du våre favoritter. Foto: Familiematblogg

Hemmeligheten er å ikke legge opp til en avansert meny, og å sørge for at man bruker kvelden før til å gjøre de mest nødvendige forberedelsene.  Her har du våre favoritter hvis du skal arrangere ettermiddagsetappen for store og små på 17.mai.

Pulled Pork med hjemmelaget kålsalat

Pulled pork er super mat til 17.mai. Her kan kjøttet få godgjøre seg i ovnen mens dere er ute og går i tog, spiser is eller hopper sekkeløp. Det er dessuten et rimelig alternativ om dere er mange til bords.

Se oppskrift her.

Pulled Pork

Pulled Pork servert i brioche med hjemmelaget kålsalat og en litt ekstra god ketsjup er super mat å servere på grunnlovsdagen. Foto: Familiematblogg

Grillfest med godt tilbehør

Får dere mange gjester, er det mer enn innafor å be gjestene ta med sin egen grillmat. Så kan vertskapet stille med godt tilbehør. Her har du våre favoritter.

Se oppskrifter her.

Tilbehør til grillbuffet

Grønnkålsalat med nøtter og mango, en syrlig potetsalat med urter og rømme, hjemmelaget focaccia og mais med et godt urtesmør passer til det aller meste av grillmat. Foto: Familiematblogg

Fiskesuppe med godt brød

Når man har brukt halve dagen på å spise pølser og is, er det ikke annet enn nydelig å få servert en smakfull og deilig fiskesuppe med godt brød til ettermiddagsetappen.

Se oppskrift her.

Fiskesuppe med godt brød

Hvis man skal servere suppe på selveste nasjonaldagen må det være en skikkelig god en. Vi falt på en av våre favoritter: en enkel, men knallgod fiskesuppe, signert Trond Moi. Foto: Familiematblogg

Pavlova

Marengskake toppet med en blanding av krem og vaniljekrem og friske bær i flaggets farger, må sies å være den ultimate 17.mai kaken!

Se oppskrift her.

Pavlova til 17.mai

Marengsbunnen kan du gjøre klar dagen før, slik at alt du må gjøre når det er tid for dessert, er å piske krem og pynte kaken med friske bær. Foto: Familiematblogg

Test mat

test mat test mat

Les mer