Skribent:
Kategori:

Kveldsmat

Skribent:
Kategori:

Kveldsmat

To barnevennlige dipper til knasende sprø grønnsaker

Oppskrift på en mild urtedipp og en fargerik bønne-og gulrotdipp. Begge er fulle av go´saker! Barn spiser mer grønnsaker sammen med en dipp (eller to).

barn spiser grønnsaker med dipp
Grønnsaker med dipp er digg! Foto fra boken "Supergod mat for gutter og jenter".

Fargerik mat gjør deg sulten. Det er spennende for barn å teste nye grønnsaker til disse deilige dippene.

4 porsjoner

Utstyr

  • desilitermål
  • skjærefjel
  • skjærekniv
  • blender eller stavmikser
  • råkostjern
  • liten bolle
  • sil

Urtedipp: 

Foto fra boken “Supergod mat for gutter og jenter”.

  • 2 dl urter (basilikum, persille og/eller koriander)
  • ca. 50 g mandler uten skall 1 hvitløkfedd
  • saften av 1⁄2 sitron
  • 1 dl olivenolje
  • 1⁄4 ts mineralsalt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 1 dl finrevet parmesanost (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Skyll urtene under kaldt vann og legg dem på et matpapir, slik at de får tørke.
  2. Mål opp riktig mengde mandler.
  3. Skrell hvitløken og skjær i mindre biter. Ha mandler, urter, hvitløk, saft av sitron, salt og pepper i en blender, eller bruk en stavmikser og mos til blandingen er glatt.
  4. Tilsett oljen sakte, til konsistensen er myk og ikke flytende.
  5. Finriv parmesanosten på råkostjern. Rør inn parmesan for hånd

Bønne- og gulrotdipp

Foto fra boken “Supergod mat for gutter og jenter”.

  • 300 g kokte bønner eller kikerter 2 kokte gulrøtter
  • 1 hvitløkfedd
  • 1⁄2–1 dl olivenolje
  • saften av 1⁄2 sitron eller lime 1⁄2 ts spisskummen
  • 1⁄2 ts koriander eller karri
  • 1⁄2 ts mineralsalt
  • 1⁄2 ts pepper eller 1⁄2 chili
  • 2–3 ss finhakket koriander

Slik gjør du:

  1. Skyll bønnene eller kikertene i en sil.
  2. Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser. Mos til mosen får en kremet konsistens.
  3. Smak på mosen om du trenger å tilsette mer salt og pepper.

Grønnsaker til dippen

  • 1 gulrot
  • 1⁄2 agurk
  • 1⁄2 knutekål
  • 2 stangselleri
  • 1 paprika
  • 1 neve sukkererter 1⁄4 blomkålhode
  • 1⁄4 brokkolihode

Tips: Ha dippene i en tett boks, og grønnsakene i en annen.

Boktips Supergod-mat-for-gutter-og-jenter_forside

Supergod mat for gutter og jenter av Margit Vea

Margit Vea holder jevnlig matkurs for små kokker. Her har hun samlet over 50 populære oppskrifter på mat som jenter og gutter fra 6 til 12 år liker å lage selv. Oppskriftene er enkle å følge, og matglede står i fokus. Vea gir gode tips og oppfordrer til å prøve nye smaker og bruke gode råvarer. Boken gir inspirasjon til å lage deilig mat til hverdag, helg og bursdag!

Utgitt av Cappelen Damm