Skribent:
Kategori:

Kveldsmat

Skribent:
Kategori:

Kveldsmat

Oppskrift på knasende sprø grønnkålchips

Har du lyst på noe godt til helgen, til kvelden eller som tilbehør til middagen? Grønnkålchips er utrolig enkelt å lage – og smaker veldig godt.

barn spiser gronnkalchips
Grønnkålchips er lett å lage selv. Og veldig sunt! Foto fra boken "Supergod mat for jenter og gutter"

Grønnkålchips til 4 porsjoner:

Utstyr

Stor bolle, skjærefjel, skjærekniv, stekebrett, bakepapir

Ingredienser

  • 10 stilker grønnkål (eller 2 pakker)
  • 2 hvitløkfedd
  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss saft av sitron
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper

Steketemperatur 180 grader, steketid 10 min

Slik gjør du

Foto fra boken “Supergod mat for jenter og gutter”

Det beste er å bruke hele grønnkålblader. Skyll bladene godt i kaldt, rennende vann.

Foto fra boken “Supergod mat for jenter og gutter”

Riv bladene i passe store biter og ha dem i en bolle. Skrell og hakk hvitløken – og ha den over grønnkålen.

Foto fra boken “Supergod mat for jenter og gutter”

Hell over olivenolje og sitron. Ha i salt og pepper, og kna det godt inn i bladene med hendene. Sett ovnen på 180 °C og varmluft.

Foto fra boken “Supergod mat for jenter og gutter”

Legg bakepapir på stekebrettet og fordel grønnkålen jevnt over. Bruk to stekebrett hvis grønnkålbladene overlapper hverandre. La grønnkålchipsen steke i ca. 10 minutter. Få gjerne hjelp av en voksen til å røre litt i kålen etter 5 minutter,så alt blir like godt stekt.

Tips: Kålen blir ekstra sprø om du avkjøler den på rist.

Boktips Supergod-mat-for-gutter-og-jenter_forside

Supergod mat for gutter og jenter av Margit Vea

Margit Vea holder jevnlig matkurs for små kokker. Her har hun samlet over 50 populære oppskrifter på mat som jenter og gutter fra 6 til 12 år liker å lage selv. Oppskriftene er enkle å følge, og matglede står i fokus. Vea gir gode tips og oppfordrer til å prøve nye smaker og bruke gode råvarer. Boken gir inspirasjon til å lage deilig mat til hverdag, helg og bursdag!

Utgitt av Cappelen Damm