Skribent:
Kategori:

Kveldsmat

Tags:
Skribent:
Kategori:

Kveldsmat

Tags:

Omelett på tre måter

Omelett til middag? Det fungerer utmerket!

ovnsbakt omelett
Steker du omeletten i ovnen minner den litt om en suffle!

Omelett er sunt og enkelt å lage, og egner seg like godt til kvelds som til middag. Omeletten kan fylles med forskjellige smaker, og er en perfekt måte å bruke opp grønnsaksrester. Men omelett er ikke bare den tradisjonelle varianten som stekes i stekepannnen. Den kan lages både i ovnen eller i muffinsformer. Her får du våre tre favoritter!

Oppskriftene er levert av familiematblogg.no

Ingredienser til omelett
Ta en titt i kjøleskapet og bruk opp grønnsaksrester når du lager omelett!

OVNSBAKT OMELETT

En ovnsbakt omelett laget på hvit saus kan minne om en sufflé, og smaker utrolig godt. Denne serverer jeg gjerne med grove rundstykker og en salat. Den er like godt egnet til middag som til en koselig venninnekveld.

ovnsbakt omelett med rundstykker og grønt
Steker du omeletten i ovnen kan den minne litt om en sufflé!

Tilagningstid

15 - 20

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

  • 2,5 dl melk
  • 60 gram smør
  • 4 egg
  • 100 gram revet parmesan
  • smør til steking
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett på ovnen på 180 grader varmluft
  2. Smelt smøret i en kjele, rør inn hvetemel, spe deretter med melken til du har en hvit saus. La sausen småkoke noen minutter mens du rører til du har en jevn og fin saus.
  3. Ha i halvparten av parmesanen som du har revet.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Skill eggene og rør eggeplommene inn i den hvite sausen.
  6. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn.
  7. Smelt litt smør i en stekepanne. Ha i blandingen før du tar på resten av osten.
  8. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til du ser omeletten er satt og lett gylden.
  9. Serveres med en god salat og godt brød.
hvit saus i omelett
Har du ikke tid til å lage hvit saus fra bunn, kan du bruke Toro Original Hvit saus!

OMELETT I MUFFINSFORMER

Barnas aller største favoritt er omelett laget i muffinsformer. Av erfaring blir det aldri igjen noen rester når vi lager dette. Jeg pleier å la barna tilsette det de ønsker i sin muffinsform. Da vet jeg at den blir spist, og de synes selv den smaker bedre enn når jeg har laget den. Sett fram skåler med feks brokkoli, tomater, pølser,  vårløk, ost og skinke  – og gå i gang:)

Omelett i muffinsform
Omelett i muffinsformer er en stor hit hos barna!

Tilagningstid

35 - 40

Porsjoner

12 omeletter i muffinsform

Nivå

Enkel

  • 12 egg
  • 2 ss melk
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 50-100 gram parmesan
  • brokkoli, paprika, vårløk, skinke, choritzo

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Bland sammen melk, egg, bakepulver og ost
  3. Smak til eggeblandingen med salt og pepper
  4. Om alle ønsker likt fyll kan du også blande oppkuttet pølse/skinke og grønnsaker  i eggeblandingen. Her er det en som vil ha paprika og skinke, mens en annen brokkoli og chorizo og da lar jeg barna først legge det de vil ha i muffinsformen – før vi heller eggblandingen over.
  5. Stekes i ca 25 minutter
Disse kan fryses og er dermed perfekt å legge i matboksen på en dag der det er behov for en ekstra god matpakke!

REGNBUEOMELETT

Dette er en perfekt måte å bruke opp rester av grønnsaker hvis du har det. Du kan bruke stekte grønnsaksrester fra middagen, eller du kan bruke rå grønnsaker. Da steker du dem kjapt i pannen, før du steker selve omeletten.

Regnbueomelett med brød og tomater
Bruk det du har av grønnsaksrester i regnbueomelett!

Tilagningstid

5 - 10

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

  • 6 egg
  • 6 ss melk
  • 1/2 paprika
  • 4-5 små brokkolibuketter
  • 1/3 squash
  • 100 gram revet gulost
  • 1/2 rødløk
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Rør sammen egg, melk, salt og pepper i en bolle.
  2. Finhakk rødløken, riv squash og ost, del brokkoli og paprika i små biter.
  3. Stek rødløken på middels høy varme i et par minutter.
  4. Tilsett så resten av grønnsakene og dem surre i stekepannen i et par minutter.
  5. Slå eggeblandingen over stekepannen og strø deretter osten på toppen.
  6. Legg lokk på stekepannen, skru ned temperaturen litt og la omeletten stivne de neste 5 minuttene.
Husk at kald omelett smaker supergodt i matpakken dagen etter!
Anna og Hennie lager omelett
Omeletten smaker ekstra godt hvis du har fått være med å lage den!