Kategori:

Kveldsmat

Kategori:

Kveldsmat

Hjemmelaget peanøttsmør

Hjemmelaget peanøttsmør er faktisk veldig lett å lage. Her her to forskjellige varianter - et lyst, og ett litt mørkere.

Hjemmelaget peanøttsmør blir fort en klassiker ved matbordet. Foto: Kokken og Konditoren

Peanøttsmør er godt som pålegg, men det er også utgangspunkt for en mengde gode sauser, mariander og dressinger. Sataysaus baseres for eksempel på peanøttsmør.

Fremgangsmåten er så å si den samme for begge peanøttsmør-variantene, den eneste forskjellen er at peanøttene «ristes» i stekeovnen når du skal lage den mørke utgaven.

Et lyst peanøttsmør lages uten ristede nøtter, noe som gir en mindre «nøttete» smak. Foto: Kokken og Konditoren.

Tid

10 min - 30 min

Porsjoner

1 lite norgesglass

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 200 gr peanøtter

Slik gjør du

Lyst peanøttsmør:

  1. Ha 150 gr peanøtter i en blender, og miks på middel hastighet til det får en kremet konsistens. Tilsett 50 gr peanøtter mot slutten slik at det blir litt chunky.

Mørkt peanøttsmør:

  1. Fordel peanøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Stek på 160 grader varmluft i 10-12 minutter til nøttene er gyllen.
  2. Ha 150 gr peanøtter i en blender, og miks på middelshastighet til det får en kremet konsistens. Tilsett 50 gr peanøtter mot slutten slik at det blir litt chunky.

Oppbevar peanøttsmøret kjølig i glass.

Håper det smaker!

Et mørkt peanøttsmør har en litt annen karakter og smak enn det lyse, og er et godt utgangspunkt til for eksempel sataysaus. Foto: Kokken og Konditoren.

Ost og kjeks til kvelds

Med Sætres Beste får du et komplett utvalg av kjeks som fremhever og utfyller dine favorittoster.

Les mer