Kategori:

Kveldsmat

Kategori:

Kveldsmat

Avokadopålegg med spinat og valnøtter

Dette pålegget med avokado, spinat og valnøtter er en super «erstatning» for kremost, leverpostei og annet smørepålegg. Like godt smaker det også.

Hjemmelaget pålegg med avokado, spinat og nøtter er en fornøyelse både for øynene og smaksløkene. Foto: Kokken og Konditoren.

Dette avokadopålegget minner litt om pesto i smak og konsistens, og kan også da brukes til mye av det samme som pesto. Bonusen er at dette i tillegg er enda mer næringsrikt.

Ingrediensene mikses sammen i en blender. Pass på at du oppbevarer det i en lufttett boks, og legg kjerne litt plastfolie tett oppå hver gang etter bruk, da slipper du at det blir brunt. Holdbarheten er 3 til 4 dager i kjøleskap.

Næringsrike ingredienser gir et supert vegansk pålegg, som er godt for både kropp og sjel. Foto: Kokken og Konditoren.

Tilagningstid

5 - 10

Porsjoner

1 mellomstort Norgesglass

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 100 gr valnøttkjerner
  • 1 stk avokado (ca 230 gram uten stein og skall)
  • 50 gr spinat
  • 1 ss sitronsaft
  • litt salt

Slik gjør du

  1. Ha alt i en hurtigmikser og bland sammen. Oppbevar kjølig i en lufttett boks

Håper det smaker!