Kategori:

Mat

Kategori:

Mat

Grøtrester

Er det én ting det nesten alltid blir igjen rester av, så er det havregrøt. Og godt er det. For ferdig kokt havregrøt er perfekt å bruke i alt fra lapper, til brød og cookies!

Grøtrester
Jeg kan ikke komme på én eneste grunn til å kaste den kalde havregrøten. Men veldig mange for å la være. Foto: Familiematblogg

Hva gjør du med havregrøten som blir igjen fra frokosten? Her har ofte restene gått i søpla. Men det var før jeg kom over en oppskrift på havrelapper der man brukte kald havregrøt i røra.  Og en annen oppskrift der man bruker havregrøt for å lage kanelsnurrer. Eller hva med å rett og slett bare steke den kalde havregrøten i litt smør og drysse over litt melis? Den stekte grøten kan du servere med alt fra melis til rømme, brunost, nøtter og honning.  Og for å ikke snakke om hvor godt det er å tilsette kald havregrøt i brøddeigen?! Da ender du nemlig opp med et brød som er ekstra saftig og smakfullt.

Derfor. Gjør det til en vane å dekke restene av havregrøt med litt plast og sett den i kjøleskapet. Og gled deg til å bruke den!

Lapper med yoghurt og syltetøy

Jeg har ofte blåbær eller bringebær direkte på lappene mens de steker, noe som gjør dem perfekt å spise akkurat som de er. Disse lappene er like gode å putte i matboksen til lunsj som de er til kveldsmat, dessert eller kanskje sammen med en kopp kakao etter en tur ute i snøen? Foto: Familiematblogg

Tid

15 min - 20 min

Porsjoner

4-6

Nivå

Easy

Havrelapper

 • 3 dl kald havregrøt
 • 2 egg
 • 1,5 dl hvetemel
 • 2 dl melk
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ss flytende honning
 • evt blåbær eller bringebær (du kan bruke både ferske og frosne)
 • smør eller olje til steking

Slik gjør du

 1. Rør sammen havregrøt, egg, mel, honning og bakepulver.
 2. Rør så inn litt og litt av melken til du har en jevn litt tykk røre.
 3. La røren svelle i 10-15 minutter.
 4. Stek så lappene i en panne med smør eller olje på middels høy varme. Hvis du ønsker bær på lappene dine, har du de rett oppå hver lapp før du snur dem.
 5. Spises som de er, eller toppes med naturell yoghurt, friske bær og litt akasiehonning.