Yoghurt med rabarbrakompott

barn spiser rabarbra med sukker
Rabarbra er jammen godt. Enda bedre blir det som kompott sammen med yoghurt.

Starter du dagen med dette får du garantert en god morgen! Eller spis det som dessert.

Når du prøver ut en ny oppskrift og må lage en ny runde før det har gått 12 timer – da er det noe som stemmer! Særlig når Stein var bortreist og jentene og jeg var alene om å dytte i oss herligheten… Dette var rett og slett utrolig godt!

Jeg er litt usikker på om jeg skal kalle det frokost eller dessert, for det funker egentlig særdeles godt til begge deler.

Starter du dagen med dette får du garantert en god morgen. Spiser du det til dessert får du tilfredsstilt søtbehovet med en lett og frisk smak av sommer. Men jeg anbefaler deg å lage dobbel porsjon når du først er i gang. For dette kommer til å bli borte før du vet ordet av det!

Rabarbrakompott med yoghurt og rugbrødgranola

Yoghurt med rabarbrakompott
 • Tid: 60 - 70 min

 • Porsjoner: 6

 • Nivå: Enkel

Ingredienser

Til rabarbrakompotten trenger du:

 • 250 gram rabarbra i terninger
 • 0,5 dl vann
 • 0,75- 1 dl sukker
 • 0,5 vaniljestang
 • 0,5 sitron (saften av)

Til rugbrødgranolaen trenger du:

 • 3 skiver dagsgammelt rugbrød
 • 1 dl hasselnøtter
 • 2-3 ss brunt sukker
 • 0,5 ts salt
 • 1 ts malt ingefær
 • 50 g smeltet smør

Slik gjør du

 1. Slik lager du rabarbrakompotten: Ha oppkuttet rabarbra, vann, sukker, vaniljestang, vaniljefrø og sitronsaft i en liten kjele. Kok dette opp på middels varme. La det koke til rabarbraen er blitt mør og konistensen er tykk og sirupsaktig (ca 30 minutter). Ta ut vaniljestangen. Avkjøles på glass.
 2. Slik lager du rugbrødgranolaen: Finhakk rugbrødet og hasselnøttene. Du kan evt kjøre det noen runder i food-prosessoren. Bland brød og nøtteblandingen med brunt sukker, salt og malt ingefær. Rør inn det smeltede smøret.  Hell blandingen ut på en stekeplate med bakepapir.
   
 3. Granolaen stekes så ved 180 grader over og under varme ca 15 minutter – rør hvert 5 minutt. Blandingen tørkes videre på varmluft 90 grader til den er så sprø som du ønsker. Den kan gjerne avkjøles i kald ovn – før du har den over i en lufttett boks.
Tips

Ha gresk yoghurt eller yoghurt naturell i en skål, rør inn noen skjeer med rabarbra-kompotten før du strør rugbrøgranolaen over. Da gjenstår kun å lene deg tilbake, og nyte denne syrlige,søte og sprø smaken av sommer!

 • Mollers_Omega-3_fisk 3D

  God vane

  Gjør det til en vane å ta tran sammen med frokosten. Møllers Omega 3 Fisk er små geléfisk med fruktsmak. Produktet inneholder de samme sunne Omega-3 fettsyrene som i flytende Møllers Tran og som er viktige for barns utvikling. Og sprellende gode!

 • Bare-bra-supergrot

  God og sunn frokost

  Vår supergrøt er laget med en base av havregryn, bygg, rug og chiafrø, som gjør at grøten er en naturlig kilde til både protein og kostfiber. I stedet for å bruke sukker, har vi toppet den med jordbær og eple.

Om Familiematblogg

Familiematblogg-alle

Plusstid samarbeider med Familiematblogg.

Bloggen drives av Kamilla Krogsveen og Mette Mari S. Østad.

– Vi elsker å lage god mat og har bokhyllene og nattbordet fullt av kokebøker og matblader. Etter vi begge fikk barn har vi vært innstilt på at vi skal fortsette å lage god, sunn og variert mat, men vi erfarte ganske raskt at de små ikke alltid synes det vi liker er like godt som oss.

Og i og med at vi begge jobber fulltid som henholdsvis sykepleier (Mette Mari) og manusforfatter (Kamilla) – erfarer vi, som så mange andre småbarnsforeldre, at tiden ofte ikke strekker til. Men god mat – det har vi fortsatt like lyst på!

Til Plusstid velger vi ut den maten som fungerer best hjemme hos oss. Våre beste hjelpere og strengeste kritikere er barna våre og de er en stor del av familiematblogg.no.

Mette Mari har de to jentene Anna Alba (snart 5) og Hennie (2) sammen med Stein, mens Kamilla har Mattis (snart 5) og tvillinger på vei sammen med Per.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Få våre beste tips og oppskrifter på både hverdagsmat og kosemat rett i innboksen!