Yoghurt med rabarbrakompott

barn spiser rabarbra med sukker
Rabarbra er jammen godt. Enda bedre blir det som kompott sammen med yoghurt.

Starter du dagen med dette får du garantert en god morgen! Eller spis det som dessert.

Når du prøver ut en ny oppskrift og må lage en ny runde før det har gått 12 timer – da er det noe som stemmer! Særlig når Stein var bortreist og jentene og jeg var alene om å dytte i oss herligheten… Dette var rett og slett utrolig godt!

Jeg er litt usikker på om jeg skal kalle det frokost eller dessert, for det funker egentlig særdeles godt til begge deler.

Starter du dagen med dette får du garantert en god morgen. Spiser du det til dessert får du tilfredsstilt søtbehovet med en lett og frisk smak av sommer. Men jeg anbefaler deg å lage dobbel porsjon når du først er i gang. For dette kommer til å bli borte før du vet ordet av det!

Rabarbrakompott med yoghurt og rugbrødgranola

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Yoghurt med rabarbrakompott

  • Tid: 60 - 70 min

  • Porsjoner: 6

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

Til rabarbrakompotten trenger du:

  • 250 gram rabarbra i terninger
  • 0,5 dl vann
  • 0,75- 1 dl sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 0,5 sitron (saften av)

Til rugbrødgranolaen trenger du:

  • 3 skiver dagsgammelt rugbrød
  • 1 dl hasselnøtter
  • 2-3 ss brunt sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt ingefær
  • 50 g smeltet smør

Slik gjør du

  1. Slik lager du rabarbrakompotten: Ha oppkuttet rabarbra, vann, sukker, vaniljestang, vaniljefrø og sitronsaft i en liten kjele. Kok dette opp på middels varme. La det koke til rabarbraen er blitt mør og konistensen er tykk og sirupsaktig (ca 30 minutter). Ta ut vaniljestangen. Avkjøles på glass.
  2. Slik lager du rugbrødgranolaen: Finhakk rugbrødet og hasselnøttene. Du kan evt kjøre det noen runder i food-prosessoren. Bland brød og nøtteblandingen med brunt sukker, salt og malt ingefær. Rør inn det smeltede smøret.  Hell blandingen ut på en stekeplate med bakepapir.
     
  3. Granolaen stekes så ved 180 grader over og under varme ca 15 minutter – rør hvert 5 minutt. Blandingen tørkes videre på varmluft 90 grader til den er så sprø som du ønsker. Den kan gjerne avkjøles i kald ovn – før du har den over i en lufttett boks.
Tips

Ha gresk yoghurt eller yoghurt naturell i en skål, rør inn noen skjeer med rabarbra-kompotten før du strør rugbrøgranolaen over. Da gjenstår kun å lene deg tilbake, og nyte denne syrlige,søte og sprø smaken av sommer!

  • Mollers_Omega-3_fisk 3D

    God vane

    Gjør det til en vane å ta tran sammen med frokosten. Møllers Omega 3 Fisk er små geléfisk med fruktsmak. Produktet inneholder de samme sunne Omega-3 fettsyrene som i flytende Møllers Tran og som er viktige for barns utvikling. Og sprellende gode!

  • Bare-bra-supergrot

    God og sunn frokost

    Vår supergrøt er laget med en base av havregryn, bygg, rug og chiafrø, som gjør at grøten er en naturlig kilde til både protein og kostfiber. I stedet for å bruke sukker, har vi toppet den med jordbær og eple.

Få våre beste tips og oppskrifter på både hverdagsmat og kosemat rett i innboksen!