Skribent:
Kategori:

Frokost

Skribent:
Kategori:

Frokost

Tina Nordström: Hvordan koke perfekte egg

Følg Tinas metode og få perfekte kokte egg - hver eneste gang.

hvordan koke egg
Hvordan foretrekker du egget ditt? Foto: Tinas mat

Et kokt egg er nesten det beste jeg vet! Og så utrolig praktisk, ferdig emballert som det er.

Tina-Nordstrom

Superkokk Tina Nordström. Foto fra boken Tinas mat.

Jeg koker mine egg i 3 minutter. Da får jeg et bløtkokt egg som jeg kan spise som det er. 7-minuttersegget legger jeg i en suppe eller en salat, og 10-minuttersegget deler jeg i to eller i skiver og spiser på en brødskive.

Tinas 3-minuttersegg

Legg egget i en kjele med kaldt vann. Kok opp vannet og sett klokka på 3 minutter. Nøyaktig.

 

hvordan-koke-egg_m-tekst_

Foto fra boken Tinas mat

Tinas tips til å få perfekte, kokte egg

EGGENE SKAL VÆRE FERSKE
Best blir de posjerte eggene hvis de er ferske. Hvorfor det? Jo, fordi eggehviten holder seg bedre sammen når egget er ferskt. På eldre egg blir hviten mer flytende, og det gjør at det blir mindre hvite rundt plommen når man posjerer egget.

HVIS DU KOKER EGG PÅ INDUKSJONSVARME
Husk at med induksjon går det raskere å koke opp en kjele med vann, så hvis du legger egget i kaldt vann, må du legge til ett eller to minutter på koketiden.

Boktips

Foto: Gyldendal

Tinas mat – kjøkkenkunnskap med smarte snarveier og mine beste oppskrifter.

Oppskriften er hentet fra Tinas nye kokebok Tinas mat, utgitt på Gyldendal.

Her får du de beste oppskriftene fra superkokk Tina Nordström. Hun byr raust på sine kunnskaper og gir deg gode tips og smarte snarveier for å lykkes på kjøkkenet. Trinn-for-trinn-bilder og forklarende tekst gir deg inspirasjon og god veiledning gjennom oppskriftene.

Tina er kjent fra sine mange tv-opptredener, og hun har høstet flere medaljer i internasjonale kokkemesterskap.

'