Skribent:
Kategori:

Frokost

Skribent:
Kategori:

Frokost

Skagenrøre

Denne klassiske skalldyrsrøren smaker like godt på en brødskive om sommeren, som den gjør servert på en toast på vinteren.

Skagenrøre
Hjemmelaget skagenrøre smaker nydelig sommer som vinter. Foto: Familiematblogg

Det er noe eget med hjemmelaget skagenrøre. Kombinasjonen av rødløk, dill, rogn og reker smaker like godt uansett årstid, og med litt godt brød til, trenger man i grunn ikke noe mer.

Den blir aller best med håndpillede, ferske reker og hjemmelaget majones, men hvis du ikke har tid eller mulighet til dette, kan du også lage skagenrøre med kjøpemajones og ferdig pillede reker i lake .

Da må du imidlertid passe på å skylle rekene godt før du bruker dem, slik at du blir kvitt smaken av den salte laken. Ha da rekene i et dørslag og skyll godt med kaldt vann, før du tilsetter rekene i salaten.

Ingredienser til skagenrøre

Dette trenger du for å lage hjemmelaget skagenrøre. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

10 - 20

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ss majones
  • evt litt Sriracha-saus
  • 2 ss rødløk, finhakket
  • 2 ss fersk dill, finhakket
  • revet sitronskall
  • 400 gram ferdig rensede reker
  • 1 liten boks rød rogn
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Bland sammen creme fraiche, majones og chilisaus (sriracha-saus).
  2. Rør inn finhakket rødløk, dill, revet sitronskall og reker.
  3. Smak til med salt og pepper. 
  4. Server skagenrøre på surdeigsbrød eller toast, sammen med litt salat, ekstra dill og rødløk
Prøv skagenrøre med syltet rødløk i stedet for fersk rødløk. Det smaker nydelig!