Rislapper

Jente lager rislapper

Har dere spist grøt til middag og har rester igjen, så for all del - ikke kast dem!

Risgrøt er nemlig det beste utgangspunktet for nydelige rislapper som barna elsker. Like snadder til frokost, dessert eller kveldsmat. Her er favoritten rislapper servert med nyrørte bringebær og et glass melk. Dette må du prøve. Det er supergodt!

LagreLagre

Rislapper
  • Tid: 30 - 45 min

  • Porsjoner: 4

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

  • 3 egg
  • 3 dl surmelk
  • 75 gram sukker
  • 1,5 ts natron
  • 50 gram smeltet smør
  • 2 dl kokt risgrøt
  • 4,5 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg og surmelk og rør inn resten av ingrediensene.
  2. La røren svelle i ca en halvtime.
  3. Stekes på takke eller i stekepanne.
Tips

Serveres med f.eks syltetøy, brunost eller rømme.

  • Lapper

    Lyst på vanlige lapper?

    Toro Lapper er din beste venn når du har lyst på noe godt i en fei. Toro Lapper smaker utmerket servert med syltetøy eller bær. Server Toro Lapper til kaffen, i selskap eller som kveldskos.

Om Familiematblogg

Familiematblogg-alle

Plusstid samarbeider med Familiematblogg.

Bloggen drives av Kamilla Krogsveen og Mette Mari S. Østad.

– Vi elsker å lage god mat og har bokhyllene og nattbordet fullt av kokebøker og matblader. Etter vi begge fikk barn har vi vært innstilt på at vi skal fortsette å lage god, sunn og variert mat, men vi erfarte ganske raskt at de små ikke alltid synes det vi liker er like godt som oss.

Og i og med at vi begge jobber fulltid som henholdsvis sykepleier (Mette Mari) og manusforfatter (Kamilla) – erfarer vi, som så mange andre småbarnsforeldre, at tiden ofte ikke strekker til. Men god mat – det har vi fortsatt like lyst på!

Til Plusstid velger vi ut den maten som fungerer best hjemme hos oss. Våre beste hjelpere og strengeste kritikere er barna våre og de er en stor del av familiematblogg.no.

Mette Mari har de to jentene Anna Alba (snart 5) og Hennie (2) sammen med Stein, mens Kamilla har Mattis (snart 5) og tvillinger på vei sammen med Per.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Få våre beste tips og oppskrifter på både hverdagsmat og kosemat rett i innboksen!