Kategori:

Frokost

Tag:
Kategori:

Frokost

Tag:

Pannekakerøre

Pannekaker er alltid en slager - om det er til middag, dessert eller kos. Her er oppskrift på pannekakerøre.

pannekaker med jordbær som øyne og blåbær som munn
Pannekaker er rask middagsmat, eller en søt avslutning på et måltid. Pynt gjerne med frukt. Foto: Toa Heftiba

Tilagningstid

25 - 30

Porsjioner

12 stk.

Nivå

Enkel

  • 3 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 egg
  • smør/margarin til steking

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel og salt og hell i halvparten av melken. (Ønsker du litt grovere pannekaker, bytt ut 1 dl hvetemel med 1 dl fin sammalt hvete).
  2. Rør godt til du har en jevn og glatt røre.
  3. Tilsett resten av melken og visp inn eggene.
  4. La pannekakerøren stå og svelle ca. 20 min.
  5. Ha litt smør i pannen og stek tynne pannekaker. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Har du takke er det lett å steke mange pannekaker, fort.
  6. Server
Pannekaker er supre å fryse.
Legg et mellomleggpapir mellom hver, så er det lett å ta ut ønskelig antall.
Selve røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager.

Barnas favoritt

Stabburet Leverpostei er naturlig rik på jern, og er en av de beste kildene til et godt jerninntak.

Les mer