Kategori:

Frokost

Tag:
Kategori:

Frokost

Tag:

Lapper med kefir

Endelig helg! Hva med å lage en litt ekstra god frokost i dag eller i morgen?

Grove lapper med bær og yoghurt

Små, grove frokostlapper er et supert alternativ til brød og smaker nydelig med friske bær, naturell yoghurt og litt honning.

I denne oppskriften er halvparten av hvetemelet erstattet med sammalt mel, noe som gjør at disse lappene ikke bare er skikkelig gode – de er i grunn ganske sunne også! Ha en deilig morgen og en god helg!

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tid

10 min - 15 min

Porsjoner

4

Nivå

Enkel

  • 3 egg
  • 3 dl kefir
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ts natron
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • smør til steking

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg og kefir. Tilsett mel, salt, natron og vaniljesukker og rør rundt til røren er uten klumper.
  2. La så røren stå og svelle i ca 20 minutter.
  3. Ha smør i en stekepanne. Sett den på middels varme. Bruk en skje og hell en stor skje med røre i stekepannen. Du får plass til ca 3 lapper i en vanlig stekepanne. Stek lappene på begge sider til de er gylne og gjennomstekt.
Server lappene med friske bær, naturell yoghurt og akasiehonning.

Barnas favoritt

Stabburet Leverpostei er naturlig rik på jern, og er en av de beste kildene til et godt jerninntak.

Les mer