Skribent:
Kategori:

Frokost

Tag:
Skribent:
Kategori:

Frokost

Tag:

Klassiske pannekaker

Alle familier trenger en skikkelig god pannekakeoppskrift. Her har du vår!

jente lager pannekakerøre
Anna i full sving med å lage pannekaker.

Vi har fått skikkelig pannekakedilla. Vi spiser pannekaker til frokost, til middag, til dessert og til kvelds. Ja, selvfølgelig ikke til alle måltider hver dag, men vi har så dilla at det hører til sjeldenhetene at det ikke stekes en pannekake i løpet av en dag hjemme hos oss.

Her er vår favorittoppskrift. Det jeg liker så godt med denne oppskriften er at pannekakene blir like gode ( og røra like samarbeidsvillig) om du bytter ut noe av det fine melet med sammalt hvis du skal lage frokostpannekaker, eller om du tilsetter litt sukker hvis pannekakene skal serveres til dessert.

klassiske pannekaker med friske blåbær

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

'

Tilagningstid

20 - 30

Porsjioner

4

Nivå

Enkel

Til ca 10 tynne pannekaker trenger du:

  • 2 dl hvetemel
  • 3 dl melk
  • 2 egg
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss smør

Slik gjør du

  1. Melk og mel piskes sammen til en klumfri røre. La dette svelle 20-30 minutter (evt over natten om du skal ha pannekaker til frokost).
  2. Rør inn egg, salt og smeltet smør i røra.
  3. Stek så tynne pannekaker i en varm stekepanne. Jeg bruker bare litt smør i panna til den første pannekaken, og ellers ingenting.
Om pannekakene skal til frokost eller kveldsmat bytter jeg ut 1 dl av melet med fint sammalt hvetemel, sammalt speltmel, eller emmermel. Om jeg vil ha litt søtere pannekaker tilsetter jeg 1 ss sukker.
'

Glad i pannekaker?

Prøv langpannekake – så får kokken spise med resten av familien.

Eller hva med å lage små pannekaker med bygg og bær?

Her er tips til hvordan pannekakene kan bli sunnere.

' '