Kategori:

Frokost

Kategori:

Frokost

Klassisk kjøleskapsgrøt

Gjør det til en vane å sette av 3 minutter før du legger deg, så har du en nydelig frokost som du enten kan spise hjemme eller ta med deg på jobb dagen etter.

Klassisk kjøleskapsgrøt
Klassisk kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt er enkelt og greit en kald havregrøt som lager seg selv i kjøleskapet. Du lager det ved å røre sammen havregryn med væske og ønsket smakstilsetning og setter det enkelt og greit i kjøleskapet mens du sover. Når du våkner har du en utrolig god og næringsrik frokost som du enten kan spise hjemme eller ta med deg på bussen eller på jobb.

Når du først kommer i gang med kjøleskapsgrøt kan du fort få dilla. Grøten kan enkelt varieres etter hva du liker best, noe som gjør det vanskelig å bli lei. Her har vi servert den med ristede mandler, kokosflak og blåbær som er en veldig god kombinasjon. Det er også veldig godt å servere med litt ekstra yoghurt naturell og litt honning på toppen, og tilsetter du 1 ss chiafrø i grøten blir den enda sunnere og får en litt annen konsistens.

TIPS: Hvis du ikke rekker å røre sammen grøten på kvelden og likevel har lyst på grøt dagen etter har vi et godt tips, gå til innkjøp av glutenfrie havregryn! De løser seg raskere opp enn vanlig havregryn, og smaker veldig godt!

Kjøleskapsgrøt Togo

Kjøleskapsgrøt er perfekt å ta med seg hvis du ikke rekker å spise frokost hjemme. Foto: Familiematblogg

Tid

60+ min

Porsjoner

1

Nivå

Easy

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl melk
  • 1 dl naturell yoghurt (evt eplejuice)
  • evt 1 ss honning
  • topping etter eget ønske

Slik gjør du

  1. Bland sammen havregryn, yoghurt, melk og honning på kvelden.
  2. Dekk med plast og sett i kjøleskapet natten over.
  3. På morgenen har du en spiseklar frokostgrøt.

Barnas favoritt

Stabburet Leverpostei er naturlig rik på jern, og er en av de beste kildene til et godt jerninntak.

Les mer