Skribent:
Kategori:

Frokost

Skribent:
Kategori:

Frokost

Hjemmelaget eggesalat

Tenk at noe så enkelt kan gi en sånn følelse av luksus og overskudd! Med bare fire ingredienser og 15 minutter lager du det perfekte tilskudd til frokost- eller lunsjbordet.

Hjemmelaget eggesalat
Har du prøvd å lage hjemmelaget eggesalat? Gi det et forsøk. Det er så enkelt. Og så godt! Foto: Familiematblogg

Det er noe helt eget med hjemmelaget pålegg. Det gir umiddelbart en følelse av matglede og overskudd og blir så godt som alltid møtt med takknemlighet hvis det står på frokost- eller lunsjbordet enten det er en helt vanlig sommermorgen eller på fjellet i påsken.

Eggesalat smaker nydelig alene på brødskiva, men er også utrolig godt sammen med for eksempel røkelaks eller spekemat.

Ingredienser eggesalat

Dette trenger du for å lage hjemmelaget eggesalat. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

15 - 20

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

  • 6 egg
  • 1 dl majones, gjerne hjemmelaget
  • 1 dl lettrømme eller creme fraiche
  • en liten bunt gressløk
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Hardkok eggene (ca 10-12 minutter) før du deler dem opp med en eggedeler. Jeg pleier å dele eggene begge veier.
  2. Bland inn majonesen og den finhakkede gressløken.
  3. Ha eggesalaten i et koselig glass eller serveringsbolle.
  4. Server på godt brød.
Har du ikke gressløk? Denne eggesalaten smaker også veldig godt med vårløk!